Campanii

Pentru întârziații care nu și-au luat ceva de Halloween

Când eram mică vedeam o grămadă de filme la televizor cu Halloween, această sărbătoare specifică americanilor, și tot timpul îmi doream să pot să merg ca toți acei copii la trick-or-treat. Dar problema e că la noi nu se practică asta în copilărie și nici nu cred că aș fi știut cum să mă costumez.

Cum nici acum nu șiu cum m-aș costuma. În schimb știu că aș găsi multe lucruri în magazine pentru că de câțiva ani am preluat și noi această sărbătoare într-o mică măsură, chiar dacă mulți nu știu exact despre ce e vorba.

Se spune că sărbătoare provine din vechiul festival Celtic din samhain, când oamenii aprindeau focurile și purtau costume pentru a împiedica fantomele. Nu degaba sâmbăta de dinainte de halloween este sâmbăta morților la noi. În sec. 8, Papa Grigorie al III-lea a desemnat 1 noiembrie ca fiind o zi pentru a onora sfinții. Seara de dinainte era cunoscută drept All Hallows Eve și apoi Halloween.

Această zi marchează sfârșitul verii și recolta și începutul iernii reci și întunecate, o perioadă a anului care a fost adesea asociată cu moartea oamenilor. Celții credeau că, în noaptea dinaintea noului an, limita dintre lumea celor vii și a celor morți a devenit încețoșată. În noaptea de 31 octombrie au sărbătorit Samhain, când s-a crezut că fantomele celor morți s-au întors pe pământ.

Ei bine, dacă tot este mâine, uite un accesoriu pe care îl poți purta dacă ești fan. La niște lentile de contact colorate nu se gândește nimeni, nu? Uite că cei de la Lentiamo, unul dintre cei mai mari retaileri online de lentile de contact din Europa, are reducere de 15% la lentile cosmetice. Lentilele sunt fără dioptrii și sunt colorate. Eu nu știam cum vin împachetate, dar sunt aduse în substanța lor.

halloween

Voi cum doreați să vă costumați când erați mici sau cum vreți să vă costumați acum? 😀

Foto

Comentarii

%d blogeri au apreciat: