Eroi de nota 10
Campanii

Eroi de nota 10: Am învățat în liceu că trebuie să țintești foarte sus când îți propui ceva

Am terminat liceul în 2014, adică acum 3 ani, și nu pot spune că am fost o elevă de nota 10. În schimb am fost tot timpul ambițioasă la materiile la care știam că pot mai mult.

Liceul a fost cu suișuri și coborâșuri aș putea spune. Româna nu îmi plăcea, poate și pentru că nu învățam nimic folositor. Eu oricum eram pasionată de citit, așa că preferam ca în liceu să învăț ce îmi trebuie pentru Bacalaureat și să las alte cărți pentru timpul liber. La matematică am avut 9,80 la Bac și m-am ofticat tare că nu am înțeles de ce mi-a scăzut 20 de sutimi. Ai putea să zici că eram tocilară. Not really. Iar pentru că în clasa a 12-a m-au interesat doar materiile de la Bac și de la admitere, nici nu m-am sinchisit la celelalte să fiu de 10. Doar așa să am norocul să mă pun bine cu profesorii.

Apropo de asta, ați văzut că asta cu pusul bine cu profesorii pentru note e cea mai bună practică? Poți fi tu de nota 10, dacă nu te place profesorul degeaba. Ăsta a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care trebuia să le fac, pentru că nu îmi plăcea să fac asta chiar dacă eram nevoită.

În plus, tot timpul mi-am impus să am și viață socială, să am și note cu care m-aș putea mândri. Așa că elev de nota 10 nu puteam să fiu. Eu dacă vedeam că ceva nu este de mare interes nu mă implicam și asta mai ales la materiile din liceu. În schimb aveam o colegă care nu știu cum reușea să le combine pe amândouă și să fie pentru mine acea elevă de nota 10. Eleva pe care dacă o întrebam ceva știa răspunsul și a fost eleva cu care m-am și distrat maxim la teste.

Era ciudat, că amândouă ne numim Andreea și era greu să ne diferențieze profesorii. Răspundeam una în locul celeilalte și ne ajutam reciproc la teste. Știu, nu e ok, dar voi ați văzut programa școlară vreodată? :))

Dar tot timpul am apreciat la ea faptul că era foarte ambițioasă și țintea foarte sus când își propunea ceva. Asta am învățat de la ea, ceea ce ar trebui să învețe fiecare elev. Să țintești sus și să știi să combini viața socială cu ce îți dorești să faci pe plan profesional.

Inițiativa Eroi de nota 10 a KFC în parteneriat cu Pizza Hut – World Vision România facilitează înscrierea în fiecare an a 160-200 de copii, fiecare beneficiind de o bursă lunară de 250 de lei pentru cheltuieli legate de transport, rechizite și consiliere asigurată de reprezentanții World Vision România. Copiii sunt aleși în funcție de situația financiară a familiei din care provin, de rezultatele școlare și de dorinţa lor de a merge la școală. Astfel, pentru acest articol, vor fi donați în numele meu 250 de lei către copii și mă bucur tare că pot ajuta.

Timp de o lună, între 1 și 31 octombrie 2017, oricine trece pragul restaurantelor KFC și Pizza Hut poate dona pentru copiii înscriși în programul World Vision, în urnele special amenajate în locații, fără a fi condiționat de achiziționarea de produse.

De-a lungul celor 10 ani de parteneriat s-au adunat fonduri în valoare de peste 519.000 de euro, mai mult de 1.000 de elevi reuşind să își continue studiile la liceu. Peste 200 dintre aceștia au devenit studenți, rata de promovabilitate fiind ridicată, de 72%. Un an record în ceea ce priveşte suma strânsă a fost 2016, atunci când KFC şi Pizza Hut România au donat 117.000 de euro.

Campania face parte din programul World Hunger Relief, cea mai mare inițiativă internațională din sectorul privat, lansată de YUM! Brands Inc. al cărei beneficiar este World Food Programme, o subsidiară a Organizației Națiunilor Unite. Programul World Hunger Relief se desfășoară în peste 130 de țări și teritorii și în mai mult de 40.000 de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell și implicând aproape 1,5 milioane de angajați.

Foto

Un comentariu

Comentarii

%d blogeri au apreciat: