ajutor
Campanii,  De zi cu zi

Punct de prim ajutor. Fii salvator!

Nu știu de voi, dar când eram mai mică am participat la câteva cursuri de la Crucea Roșie unde am văzut cum se oferă primul ajutor. Nu este cel mai simplu lucru de făcut și nu este deloc o joacă.

Având în vedere că în fiecare an sunt multe persoane care au nevoie de primul ajutor pe stradă sau în magazine, vin cu o veste care mă super bucură.

Departamentul pentru Situații de Urgență, cu sprijinul LIDL România și al Fundației pentru SMURD lansează programul național “Punct de prim ajutor. Fii salvator!”, pentru educarea populației în acordarea primului ajutor în situații de urgență și dotarea unor spații publice intens tranzitate cu un tip de echipament extrem de performant, care, prin tehnica avansată folosită, devine un punct de prim ajutor, menit să salveze populația în situații de urgență, până la sosirea echipajelor medicale SMURD sau a Serviciilor de Ambulanță.

Astfel, toate magazinele Lidl vor fi dotate cu echipamente de prim ajutor și, pe lângă acestea, încă 105 echipamente vor fi amplasate în locuri publice din București (27), Iași (12), Timișoara (12), Cluj (12), Constanța (12), Oradea (10), Sibiu (10) şi Târgu Mureș (10). Cum vor fi folosite? Ei bine, persoana care va oferi primul ajutor și va muta echipamentul din locul în care este pus, va fi imediat conectată cu un medic care îi va oferi sfaturi, datorită faptului că aparatul apelează automat numărul 112. Astfel, înainte ca ambulanța să ajungă la locul faptei, se poate oferi primul ajutor.

Acum nu vă gândiți că arată ca o trusă medicală pe care o găsești prin birouri sau ceva. Nu, acest echipament este unul avansat care conține un defibrilator automatic, pulsoximetru pentru măsurarea pulsului și a saturației de oxigen din sânge, un aparat de electrocardiogramă și o sursă de oxigen.

Mi se pare un lucru extraordinar și faptul că o rețea de magazine, cum este Lidl, s-a alăturat acestui program și chiar susține dotarea la nivel național cu 340 de defibrilatoare. Sper să fie o veste care să ajungă la cât mai multe persoane pentru că nu se știe nicioadată când este nevoie de aceste echipamente.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: