regina maria
De zi cu zi

Studiu Regina Maria: cât de dor îți este de cineva?

Într-o lume în care mulți pleacă în străinătate, iar o parte din familii rămân în țară, într-o lume în care suntem din ce în ce mai distanțați de cei dragi din cauza pandemiei, dorul este la ordinea zilei. În acest sens, Regina Maria, împreună cu antropologul Alexandru Dincovici, a realizat un studiu ce își propune să măsoare dorul.

Studiul Regina Maria despre dor

Astfel, pe site-ul Regina Maria a fost postat un chestionar online pe care l-au completat 733 de persoane. Dintre acestea, 37% au răspuns că sunt departe de cei dragi de 10 ani, iar 54% dintre ei au răspuns că au în jur de 2500 de km distanță față de cei dragi.

Dorul este mai intens și mai dificil de suportat și pentru tinerii singuri la părinți care pleacă la studii, însă mai ușor dacă mai au un frate sau soră care rămâne în urmă, cu părinții. Conform datelor studiului, 51% dintre respondenti simt cel mai des lipsa fratelui/surorii. De asemenea, tot 51% dintre respondenți au răspuns că dorul îi împiedică să lucreze așa cum ar trebui, iar 50% au răspuns că dorul îi face să se simtă triști și singuri.

15% dintre cei care au răspuns întrebărilor studiului au confirmat că dorul îi împiedică mereu să se bucure de viață, pe când senzația permanentă de tristețe sau de singurătate au fost confirmate de mai bine de 20% dintre aceștia. Unele dintre descrieri sunt de-a dreptul tulburătoare și arată inclusiv o parte dintre efectele psihologice ale dorului.

Știm cu toții ce este dorul pentru că sigur am avut acest sentiment cel puțin o dată în viață. Fie că a fost pentru că ne-a plecat cineva drag în străinătate, fie că ne-am despărțit de cineva sau că am ajuns să nu ne mai vedem atât de des cu anumite persoane. Dacă vreți să citiți tot studiul realizat de Regina Maria, îl găsiți aici.

Vouă de cine vă este cel mai dor?

Comentarii

%d blogeri au apreciat: