GivingTuesday
De zi cu zi

GivingTuesday devine, în loc de o zi, o Săptămână a Generozității

Dacă așteptai un moment să fii generos, acesta este. GivingTuesday devine o Săptămână a Generozității în România în perioada 1-8 decembrie 2020.

Știu că anul acesta este foarte greu și că cei mai mulți dintre noi suntem plini de oboseală și de griji și nu mai zâmbim. Dar să știi că dacă oferi și un zâmbet cuiva, s-ar putea să îi faci acelui om ziua mai bună (sau să pari ciudat). Noi românii suntem foarte nervoși și nu mai știm să spunem un lucru frumos cuiva. Dar ai putea să spui un simplu „o zi bună să ai” și probabil că pe moment faci pe cineva fericit.

Dar ce este GivingTuesday?

GivingTuesday este o mișcare internațională care încurajează oamenii și organizațiile să ajute, măcar pentru o zi, la transformarea comunităților din care fac parte și să contribuie cu un gest oricât de mic la schimbarea unei povești, a stării de spirit sau chiar a vieții cuiva.

Acum să știți că nu este vorba numai despre a dona bani, ci timp, resurse, un gând bun sau o îmbrățișare. Adică, dacă știi că cineva are nevoie de ceva, oricât de mic ar fi, cât să îi faci viața mai bună în acea zi, de ce să nu o faci?!

Uite cum te poți alătura mișcării GivingTuesday:

  1. Să găsești o cauză care să te inspire și pe care vrei să o susții. Fie că alegi să dăruiești timp, bani, sânge sau chiar ziua ta de naștere, important este să te implici.
  2. Să înscrii inițiativa pe site-ul www.givingtuesday.ro, ca să-i inspiri și pe alții să se alăture mișcării și să facă fapte bune.
  3. Să dai vestea bună mai departe, folosind hashtag-ul #puneinimă și #GivingTuesdayRomania.

Bineînțeles, au fost realizate și niște clipuri cu povești de bine, iar printre cei care povestesc sunt Vladimir Drăghia, Mirela Retegan, Cristian Hrubaru, Toader Păun, Alex Grecu, Ariel Constantinof, Andreea Vasile și Marius Manole.

Aștept de la voi în comentarii cauzele care vă inspiră și pe care le susțineți, iar eu le voi da mai departe cum pot mai bine. 🙂

2 comentarii

Comentarii

%d blogeri au apreciat: