mindfulness financiar
De zi cu zi

Știi ce înseamnă mindfulness financiar și cum l-ai putea folosi?

Tot timpul m-am ofticat că nu am făcut cursuri despre educație financiară în școală. Chiar dacă am făcut un liceu economic, nu pot spune că m-a învățat despre educația financiară. Ne-au învățat niște formule pentru a le aplica în anumite spețe, pe care sincer acum nu le mai știu.

Mai mult, nimeni nu ne-a învățat cum să faci o factură, ce să scrii în ea să nu zăpăcești contabilitatea și cam ce trebuie să faci într-o contabilitate primară. Bineînțeles, să mai zic că nu am învățat nimic despre cum să faci alegeri financiare inteligente? Cum să ajungi la obiectivele financiare pe care ți le propui?

De cele mai multe ori, mai ales în contextul în care ne aflăm cu pandemia, atunci când ne gândim la bani, ne apucă toate cele. Pentru că ajungem să ne gândim la ei ca la o povară, că nu știm cum să facem mai mulți cu puținul timp pe care îl avem.

Tocmai de aceea, vreau să vă zic despre minfulness-ul financiar. Adică modul în care să fii relaxat și să te gândești la bani.Cum vine asta?

BCR a lansat programul „ Mindfulness financiar: cum să-ți îmbunătățești relația cu banii. Program de educație financiară în 21 de pași”

Am mai scris despre Școala de Bani, proiectul realizat de BCR pentru educație financiară. Acum are programul „ Mindfulness financiar: cum să-ți îmbunătățești relația cu banii. Program de educație financiară în 21 de pași”. Mie mi se pare foarte tare faptul că acest program este gratuit, iar timpul prețios pe care îl pierzi pe rețelele sociale ar putea fi folosit pentru a face niște exerciții pentru atingerea obiectivelor tale financiare.

Programul este format din 21 de pași zilnici, gândiți sub forma unor lecții, realizați în colaborare cu Gáspár György, psihoterapeut. Nu vă costă nimic, trebuie doar să vă faceți un cont pentru a putea urma cursul. La final, participanții vor primi o diplomă de participare și au ocazia de a participa la o lecție individuală de educație financiară, cu unul dintre profesorii Școala de Bani.

Ce ziceți? Nu-i așa că putem folosi timpul într-un mod atât de folositor?

Comentarii

%d blogeri au apreciat: