Lidl
Campanii

În România, 1 din 5 copii abandonează școala în mediul rural

Odată cu pandemia COVID-19, știm cu toții că autoritățile române au hotărât prima dată ca școala să se desfășoare online, iar acum s-au gândit să lase la latitudinea autorităților locale ce se va întâmpla cu școlile. Bineînțeles, dacă autoritățile locale se vor gândi să facă școala online și în comune în care nu există atât de mult internet, abandonul școlar va crește și mai mult. În perioada 17 – 30 august, la achiziționarea oricărui produs din gama Școala în coolori vesele, Lidl donează câte 1 leu către programul educațional Teach for Romania.

1 din 5 copii abandonează școala în mediul rural, iar 44% din elevii români sunt analfabeți funcțional

În România cam astea sunt statisticile. Și acest lucru fără să ne gândim și la ce s-a întâmplat cu pandemia. Ah, mai presus, este și faptul că, pe lângă faptul că sunt familii care nu au puterea financiară de a avea internet, o parte dintre familiile care au internet trebuie să stea acasă cu copilul să îl ajute la învățat și să îl supravegheze. Cel puțin un parinte. Că știm că oricum se putea chiuli de la școală, iar acum cu școala online este și mai simplu să nu te prezinți la ore.

În fine, vă mai las cu câteva statistici despre acest lucru:

  • 34 din 100 de elevi promovează bacalaureatul;
  • un copil de 15 ani de la sat are același nivel de cunoștințe ca un copil de 12 ani de la oraș, conform unui studiu realizat de World Bank;

Lidl invită comunitatea să susțină pregătirea profesorilor din programele Teach for Romania

Adică, în perioada 17 – 30 august, la achiziționarea oricărui produs din gama Școala în coolori vesele, Lidl donează câte 1 leu către programul educațional Teach for Romania. Am mai scris aici despre acest proiect în care cred și care sper să ajungă la cât mai multă lume. Este al patrulea an consecutiv în care Lidl se implică și susține recrutarea și formarea cadrelor didactice din 28 de comunități vulnerabile, pentru a putea oferi educație de calitate celor peste 2.500 de copii beneficiari ai proiectului.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: