BCR
De zi cu zi

La bani mărunți – un podcast de inteligență financiară de la BCR

Atât înainte, cât și după ce m-am mutat cu Cosmin, mi-am dorit să fi avut un curs de educație financiară la liceu. Un curs despre cum să economisești mai mult și despre tot ce înseamnă taxe și impozite în România. Norocul meu a fost că despre taxe și impozite am învățat în facultate obligatoriu.

Însă nu toți adolescenții și tinerii dau la drept ca să aibă norocul să învețe despre dreptul financiar și fiscal din țara noastră. Dar nicăieri în învățământ nu reușești să îți iei o doză de informație despre educația financiară.

La bani mărunți – un podcast de inteligență financiară de la BCR

Tocmai de aceea mă bucură tare să vă anunț că BCR a lansat La bani mărunți, un podcast de inteligență financiară, pe care îl poate asculta oricine oricând. În primul rând, trebuie să știți că NU este un articol plătit, ci doar o idee super tare despre care am auzit astăzi și pe care vreau să o împărtășesc. În al doilea rând, podcastul are deja 3 episoade pe care le găsiți aici:

  • Gazda podcastului este Nicoleta Deliu, iar în primul episod îi are alături pe Sergiu Manea, Gáspár György și Vlad Mixich la o discuție Despre sănătate și echilibru în viața financiară și în viața de zi cu zi;
  • În al doilea episod este o discuție cu Gáspár György, psiholog și psihoterapeut, despre una dintre cele mai longevive și importante relații pe care le avem în viață: relația cu banii.
  • Al treilea episod o are ca invitată pe Ana Nicolescu (Mămica Urbană), într-un dialog despre copii, bani și acceptare.

Mai este un lucru pe care trebuie să îl știți, deși mă îndoiesc că nu ați auzit deja, de platfroma scoaladebani.ro de la BCR unde în fiecare joi au un curs online gratuit despre educație financiară, ceea ce mi se pare tare, și unde poți găsi multe alte lucruri utile.

Ah da, și episoadele pot fi ascultate pe Spotify, Soundcloud, Apple Podcasts și Google Podcasts.

Voi ce credeți despre educația financiară? Ar trebui să avem mai multe inițiative?

Comentarii

%d blogeri au apreciat: