Netflix
De zi cu zi

Recomandarea de astăzi: Serialul Unorthodox de pe Netflix

Pentru că de la un timp nu prea mai știu la ce seriale să mă uit pe Netflix, din pură întâmplare, am descoperit serialul Unorthodox pe care îl recomand din toată inima.

Sincer, nu credeam că pot învăța atâtea lucruri dintr-un serial despre o cultură despre care nu știam decât ce găsim la orele de istorie. Deși am citit destul cărți despre lagăre și despre evrei, după ce am văzut acest serial, mi-am dat seama că de fapt eu nu știu nimic despre cultura evreilor. Ați înțeles bine, Serialul Unorthodox de pe Netflix este despre cultura evreilor și evidențiază atât de multe lucruri care m-au surprins.

Unorthodox este un miniserial care se bazează pe autobiografia lui Deborah Feldman și este primul serial care este scris în limba idiș. Este despre o tânără evreică care vrea să înceapă o viață nouă departe de comunitatea evreiască satmar, o comunitate ce se află în New York. Din ce am înțeles, toate lucrurile din cultura evreiască din serial sunt adevărate și în timp ce ne uitam la serial am început să căutăm ce semnificații au diferite lucruri pe care le făceau.

Mi se pare o cultură fascinantă și cred că merită să aruncați un ochi, mai ales că este o perioadă în care nu prea putem ieși din case. Vă las mai jos trailerul și aștept în comentarii să îmi spuneți cum vi s-a părut.

Unorthodox – Netflix

Comentarii

%d blogeri au apreciat: