Lidl
Campanii

Lidl recreează mesele din operele literare cu produsele Cămara Noastră

Cam cât de tare este ideea de a afla la ce mâncare se gândeau scriitorii atunci când scriau operele literare. Mai ales că atunci când citești o carte nu reții faptul că personajele au făcut anumite feluri de mâncare.

Tocmai de aceea, Lidl, prin produsele Cămara Noastră, s-a gândit să recreeze mesele din operele literare celebre. Primul roman este Ion de Liviu Rebreanu, iar Lidl îi invită pe români să experimenteze tradiții vechi cu produse noi și să câștige un tur culinar în România sau un premiu în valoare de 3.000 euro.

Având în vedere că acum 6 ani (wow, atât de mult timp a trecut?!) am dat bacalaureatul și îmi amintesc că orice lucru, oricât de mic mi-ar fi fost de ajutor pentru a învăța operele literare din bibliografie, această campanie Lidl mi se pare o idee super bună. Iar dacă vă uitați pe surprize.lidl.ro, veți descoperi că au și o grafică super simpatică, în stilul Sherlock Holmes, perfectă pentru a-ți putea imagina mai bine personajele.

Primul episod din seria Bucate ca la carte este dedicat mesei descrise de Liviu Rebreanu în romanul Ion și este deja disponibil pe site-ul Lidl. În primul episod se prezintă lactatele tradiționale din Transilvania, precum iaurtul cremos din lapte de bivoliță (8,99 lei, 500g) sau smântâna din lapte de bivoliță (3,99 lei, 150g), pe care românii le pot găsi pe rafturile din Cămara Noastră din toate magazinele Lidl, din 9 martie. Acestea sunt reprezentative pentru gustul autentic al lactatelor din Transilvania lui Rebreanu și sunt realizate în județul Brașov, în Rupea, în fabrica Transilvania Lactate.

Acum, dacă ești clasa a 12-a și vrei totuși să îți faci o imgine asupra personajelor din Ion, poate te ajută să înveți mai ușor dacă te uiți la video-urile în stil documentar postate de Lidl.

Cum vi se pare ideea Lidl de a recrea mesele din operele literare celebre?

Un comentariu

Comentarii

%d blogeri au apreciat: