gin
De zi cu zi

Ginul – băutura anului 2019 și 3 rețete de cocktail-uri cu gin

Făcând o retrospectivă a anului 2019, m-am gândit să încep cu băutura anului pentru mine și voi continua și cu alte articole pentru această retrospectivă. În ceea ce privește subiectul de astăzi, băutura anului 2019 pentru noi a fost ginul.

Și nu oricum, ci mai ales ginul roz, tonic, cu fructe. A fost exact ce a trebuit pe timp de primăvară, vară, perfect pentru o întâlnire cu fetele sau o petrecere pe o terasă.

Am încercat de la ginuri din Lidl, care, apropo, sunt foarte bune și la un preț foarte bun, până la ginuri mult mai bune. Recomand Beefeater London Pink Dry Gin (cel mai la îndemână), Hampstead Premium Gin (din orice Lidl), Gordon’s Premium Pink Rose (este mai aromat, găsit în aeroportul din Amman cu 12 euro), Puerto de Indias Strawberry Gin (de prin Spania, cel mai bun pe care l-am băut) și Bombay.

Ca locații, am băut un cocktail foarte bun cu gin la Expirat. Era unul cu lavandă, super bun și pentru care am zis că vreau să îmi iau sirop de lavandă acasă (dacă știți unul bun, lăsați în comentarii). Și în La Finca by Alioli, unde au un meniu numai cu ginuri unde recomand să mergeți în zi de salariu.

Am 3 rețete pentru voi de cocktail-uri cu gin. Rețetele nu au cantități, având în vedere că le pun ochiometric:

  1. Preferatul meu: Gin (de obicei roz, Beefeater London Pink Dry Gin), cu apă tonică, gheață, boabe de piper și căpșuni/zmeură;
  2. Gin normal (Hampstead de obicei) cu Sprite Zero Zahăr, gheață, frunze proaspete de mentă și câteva felii de lime;
  3. Gin normal, cu apă tonică și foarte multe cubulețe din fructe (portocale, zmeură, căpșuni, lămâie, afine), gheață, mentă.

Aștept și recomandările voastre de cocktail-uri și poate de alte băuturi pentru vara anului 2020. 😀

Și, bineînțeles, don’t drink and drive! Beți responsabil! (Mai ales acum de Crăciun și Revelion)

Foto: Unsplash

Comentarii

%d blogeri au apreciat: