Iordania
Travel

Wadi Rum – o noapte în deșert în Iordania

Pentru că frigul și-a făcut apariția , m-am gândit să vă povestesc despre o perioadă mai caldă, respectiv despre cum este o noapte în deșert în Iordania. V-am povestit deja cum am ajuns în Iordania, cum este mâncarea acolo și cum a fost la Petra. Ei bine, din Wadi Musa am plecat spre Wadi Rum, deșertul în care am înnoptat, un drum de o oră și jumătate.

Cei de la cazare ne-au zis să mergem la Wadi Rum Visitor Center să le zicem numele cazării și ei îi vor contacta. Între timp noi să mergem într-o parcare, la 10 minute distanță cu mașina. pe Hărțile de la Google găsiți parcarea acolo unde scrie „wadirum bedouin experience”. Acolo am așteptat aproape 20 de minute pentru ca ghidul nostru să ajungă și să ne ia cu un jeep. Mă rog, jeep mult spus. Hai să îi zicem o mașină tip „căruță” (pentru că nu mă pricep la mașini) în spatele căreia erau improvizate niște băncuțe din scânduri și o prelată pentru soare.

Căruța cu care ne-a plimbat în tur, zis jeep

Ne-a dus mai întâi într-un loc în care am plătit cazarea și ne-am ales tipul de tur prin deșert. Cazarea a fost la Beyond Wadi Rum Camp și am rezervat-o de pe Booking ca să fim noi siguri că este totul ok. Am fi putut găsi și ceva mult mai ieftin însă ne doream și cină în nisip și să arate bine, să fie în corturile lor de beduini, mai multe criterii. Aceștia au tururi cu jeep-ul de la 2 ore turul la 8 ore turul.

Noi am luat un tur de 3 ore, dar te poți întreba ce naiba faci într-un tur de 8 ore, nu? Ei bine, iordanienii fac bani din orice, așa că îți pot spune câte o poveste frumoasă despre fiecare fir de nisip din deșert dacă vreți.

Pe noi în 3 ore ne-a dus în 4 locuri. În fiecare loc era un cort cu ceai și suveniruri. În primul rând, rețineți că sunt foarte ospitalieri, iar ceaiul este din partea casei tot timpul. Au și cu și fără zahăr, așa că nu scăpați. Așa am aflat că ceaiul lor negru e făcut din salvie cu ceai negru și scorțișoară. Este mi-nu-nat.

Iordania
Eu impresionată de povești, dar mai impresionată de cămile

Când am ajuns la corturi, ne-au dat cortul nostru, ne-au arătat băile și ne-au zis că ne vedem la cină. Pot spune că super recomand cazarea din punctul de vedere al curățeniei. Mie mi s-a părut chiar ok, lenjeria era albă, iar băile foarte curate. Pentru o persoană nebună din punctul acesta de vedere ca mine, a fost ceva surprinzător. Să menționez că nu am stat și nici nu am vreun gând să stau la un cort normal?! Așa că ăsta a fost un pas super important pentru psihicul meu.

Menționez că ușa și geamul de la cort nu sunt cele mai sigure lucruri și că nu se închid exact cum trebuie or something, dar nici nu ne-a lipsit ceva din cort, așa că e ok.

Iordania
Patroană pe cort

După ce vă veți urca pe stânci să faceți poză la apus, veți mânca, iar apoi vă vor face un tur pe noapte în care veți afla unde se află fiecare țară învecinată și veți vedea Calea Lactee. Cred că este cel mai frumos lucru pe care l-am putut vedea. Bineînțeles, abia aștept să merg și în țările nordice să o văd, dar pentru început a fost exact ce trebuie.

Cu prietenii de la Let’s Wander Together

După tur noi am rămas la o narghilea și la relaxare apoi ne-am dus la somn. Este extraordinar de liniște noaptea în deșert, iar, pentru că am fost vara, nu a fost frig.

Să nu vă facți iluzii că doar seara e frumos în deșert în Iordania, și dimineața e. Noi stând doar o noapte, ne-am trezit, ne-am dus să ne luăm micul-dejun și apoi ghidul nostru ne-a luat și ne-a dus la mașină.

Ce vreau să vă zic este că merită din plin o noapte în deșert în Iordania. Vă face să vă detașați de la orice. Și e și păcat să mergeți acolo și să nu vă luați o noapte în deșert.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: