Aurelia Vișinescu
Campanii,  De zi cu zi

Recomandarea de astăzi: Vinul ANIMA 3 Fete Negre de la Aurelia Vișinescu

De la noi din casă nu lipsește de obicei vinul. Măcar o sticlă de vin să avem. Nu că am bea în fiecare seară, dar măcar pentru momentele în care simți nevoia de un pahar de alcool. Tocmai de accea vreau să vă povestesc despre vinul ANIMA 3 Fete Negre de la Aurelia Vișinescu.

Acum că vine și iarna, mi se pare că vinul merge perfect cu frigul de afară, mai ales cel roșu. Am fost acum două săptămâni la o degustare de vin ANIMA 3 Fete Negre pe care îl recomand. Cel mai mult mi-a plăcut seria 004, fiind un vin din anii 2012, 2013 și 2014.

Și cum ziceam că vreau să vă zic mai multe despre el, vă las mai jos mai multe detalii:

ANIMA 3 Fete Negre, vinul semnătură pentru Aurelia Vișinescu este un asamblaj de Fetească Neagră din trei ani de recoltă diferiți, învechit în baricuri din stejar românesc.  

Lansat la sfârșitul anului 2011, având mai puțin de 2000 de sticle, ANIMA 3 Fete Negre a ajuns astăzi la seria 006 (asamblaj din recoltele anilor 2014, 2015, 2016), dar în toamna anului următor va lansa și seria 007.

Despre asocierea îndrăzneață a aceluiași soi din ani de recoltă diferiți, oenologul și co-proprietarul cramei Domeniile Săhăteni, Aurelia Vișinescu spune că a creat acest cupaj din pasiune pentru inovație, dorind totodată să ofere un vin complex în care notele subtile specifice fiecărui an de recoltă au propriul aport. 

Este un vin rafinat cu arome intense de fructe negre bine coapte, ciocolată amăruie și iz vanilic provenite de la lemnul de stejar. Are un gust bogat, cu nuanțe de prună, marmeladă, cafea și tabac. Acest vin se poate savura alături de carne de vită, miel și vânat, dar și branzeturi sau ciocolată neagră, fiind o alegere perfectă pentru masa festivă de Sărăbători.

Vinul este disponibil în sticle de 0.75 ml, dar și într-o ediție MAGNUM (1,5 l) într-o serie de restaurante și magazine de specialitate. 

Vreau să menționez și faptul că vinul degustat a mers excelent cu preparatele de la Gastrolab Piața Victoriei, un restaurant cu un meniu axat pe bucătăria transilvăneană cu influențe secuiești. Bineînțeles, când intri acolo ai impresia că ești în raiul vinurilor. Așa că merită să dați o fugă într-o zi de salariu. 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: