Lidl
Campanii,  De zi cu zi

Cum poți susține copiii din comunitățile vulnerabile să aibă acces la educație

Știți că am mai scris despre copiii din comunitățile vulnerabile. Mi se pare super importantă educația și consider că trebuie să dau mai departe orice informație prin care pot fi ajutați copiii să învețe în continuare. Acum, dacă în perioada 11 noiembrie – 15 decembrie 2019 achiziționați o jucărie din Lidl, retailerul va dona 1 leu către UNICEF pentru a susține copiii din comunitățile vulnerabile să aibă acces la educație incluzivă de calitate.

Cum vine asta?

Educația incluzivă înseamnă că toți copiii au acces la educație de calitate într-un mediu în care sunt bineveniți, protejați și educați. Asta ar trebui să se întâmple peste tot, dar în cele mai multe școli nu este chiar așa.

Conform datelor UNICEF, doar patru din cinci copii termină clasa a VIII-a și doar șapte din zece termină liceul sau școala profesională. Un an în plus de şcoală creşte veniturile cu 8-9%, reduce riscul de a deveni şomer cu 8% şi cel de apariţie a unor probleme grave de sănătate cu 8,2%. Absolvenţii de liceu câştigă cu 25% – 31% mai mult decât cei care au terminat ciclul primar şi cel gimnazial.

Parteneriatul dintre Lidl și UNICEF a oferit până acum 1.500.000 lei către acest proiect

Parteneriatul dintre Lidl și UNICEF a oferit până acum 1.500.000 lei către acest proiect, fiind început în 2017. Mi se pare super important că se poate investi astfel în educație, deși aș fi preferat să fie mai multe proiecte de acest gen venite din partea statului.

Sper să fim pe aceeași lungime de undă când mă refer la cat de importantă este educație pentru un copil, pentru că prin educație poate face atât de multe și poate beneficia de multe oportunități. Tocmai de aceea susțin cu atât de multă tărie acest tip de proiecte ale Lidl, astfel cum am scris și lunile trecute.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: