circulație
Campanii,  De zi cu zi

Cât de mult contează să educi copiii despre circulație

Sincer, nu îmi mai amintesc cum am fost eu învățată că se trece pe verde și se stă pe roșu la semafor. Dar știu că atunci când eram cu ai mei în mașină tot timpul îi întrebam ce semn este unul sau altul de pe marginea drumului și care sunt prescurtările orașelor de pe plăcuțele de înmatriculare.

Nu am fost niciodată o persoană care să își dorească la 18 ani carnetul de șoferi și mașină, dar eram curioasă despre tot ce vedeam în jur. Iar semnele de circulație erau unele dintre cele mai fascinante lucruri.

Acum mă uit tot timpul pe stradă la copiii care sunt cu bunicii sau părinții la semafor și mă super întristez când văd că mulți trec cu copilul pe roșu că știu ei că în câteva secunde se face verde. Ce să mai înțeleagă acel copil când va fi trimis singur pe stradă?!

Voiam să vă zic de evenimentul național „Verde la educație pentru circulație” organizat de Lidl și Poliția Română, eveniment ce se află la a 7-a ediție. Pe 28 septembrie, începând cu ora 11:00, în parcările a 180 de magazine Lidl din toată țara, fiecare copil cu vârsta între 4 și 10 ani va învăța cum să fie un pieton responsabil direct de la reprezentanții Poliției Române. Cam cât de tare? În această ediție a evenimentului, copiii se pot juca și „Surprize sau amenzi?”, care îi va învăța să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație.

circulație


Astfel, după ce polițistul le va explica copiilor și părinților regulile de circulație, le va adresa participanților întrebări. Acesta va aprecia răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care oferă informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii vor primi premii și vor fi declarați „absolvenți” ai cursului.

Voiam cu ocazia asta să transmit și un mesaj de conștientizare, pentru că sunt multe riscuri la care sunt expuși copiii atunci când tu, ca părinte, te arunci cu tot cu el pe roșu că nu mai ai răbdare câteva secunde. Hai să ne gândim mai mult la binele copiilor din jur, decât la timpul de câteva secunde pe care îl pierdem stând la semafor.

Foto reprezentativă: Unsplash.com

Comentarii

%d blogeri au apreciat: