Bacalaureat
Campanii

În România, din 24 de elevi, mai puțin de jumătate susțin bacalaureatul

Am mai vorbit aici despre Bacalaureat, un examen ce nu este atât de greu dacă încerci totuşi să te ții în şcoală până la el şi dacă încerci să citeşti măcar puţin din ce ai primit de la profesori.

În România, în acest moment, Bacalaureatul a devenit un examen mult prea simplu. Era aşa şi în momentul în care l-am dat eu, acum 5 ani, însă acum citisem că voiam să dea la română grile. Come on, ăsta este examen de finalizarea 12 ani de învățământ?

În România, în medie, dintr-o clasă de 24 de elevi, mai puțin de jumătăte ajung să susțină examenul de bacalaureat

Între timp citesc că în România, în medie, dintr-o clasă de 24 de elevi, mai puțin de jumătăte ajung să susțină examenul de bacalaureat și doar 10 dintre aceștia promovează, conform Unicef și ISE. Totul se întâmplă pentru că mulți copii abandonează şcoala, ori pentru că nu îi motivează, ori pentru că nu au bani să fie susținuți. Înțeleg a doua variantă pentru că sunt extraordinare de multe familii sărace în România, însă nu pot înțelege de ce încă nu pot fi motivați elevii în şcoli şi de ce nu se face ceva în privința asta, nişte inițiative de la profesori.

Lidl sprijină accesul la educație penttu peste 3000 de copii din medii vulnerabile din peste 100 de şcoli

În acest moment, în România, Teach for Romania își propune să contribuie la dezvoltarea unui sistem educațional echitabil, de calitate, în care profesorii să se concentreze exclusiv pe nevoile de educație ale copiilor, oferindu-le o șansă reală la un viitor mai bun. De asemenea, Lidl sprijină accesul la educație penttu peste 3000 de copii din medii vulnerabile din peste 100 de şcoli, donând 1 leu pentru continuarea activităților susținute de Teach for Romani, la achiziționarea oricărui produs din gama Școala în coolori vesele, în perioada 19 august – 1 septembrie.

Dar dacă nu ar fi aceste donaţii, de ce să nu se încerce încă motivarea elevilor pentru a învăța?! Au trecut 5 ani de când am terminat liceul şi parcă nimic nu s-a schimbat în bine în învățământ, ba parcă a devenit mai rău.

Un comentariu

Comentarii

%d blogeri au apreciat: