școlar
Campanii

Media abandonului școlar a depășit 19% în țara noastră

Abandonul școlar este încă un subiect controversat în țara noastră. Bula în care ne învârtim, noi, cei care nu avem treabă cu domeniul protecției copilului sau cu ong-uri, nu prea suntem interesați de ce fac cei din provincie sau cei cu o situație materială precară.

Însă abandonul școlar este o problemă importantă care se peterece atât în București, cât și în afară. Educația chiar are un rol fundamental asupra copiilor, iar școala ar trebui să ofere elevilor plăcerea și dorința de a învăța. Tocmai din cauza faptului că nu se întâmplă acest lucru, media abandonului școlar a reușit să depășească 19% în România.

Îmi aduc aminte din școală de faptul că avem profesori și colegi cu care nu mă înțelegeam și chiar câteodată nu îmi doream deloc să mai merg la școală, mai ales pentru că nu simțeam că se pune o mare importanță pe mine, ci doar pe trecerea timpului. Îmi amintesc că în clasa a 12-a nici măcar nu mai veneam la toate materiile, decât pentru a lua notele, pentru că aveam de învățat și pentur admitere și pentru Bac. Nu îmi mai ardea să pierd timpul la liceu pentru că unii profesori nici nu puneau preț pe materia lor.

Nu știu dacă știți de programul „Pâine și Mâine”, un program realizat de Lidl în parteneriat cu World Vision România prin care încearcă să ofere copiilor o masă caldă în școlile din toată țara, tocmai pentru a-i face pe aceștia să vină mai des la școală și să combată abandonul școlar, în mediul rural.

Conform unui studiu demarat de World Vision România, media abandonului școlar a depășit 19% în țara noastră, în timp ce media europeană este de 11%. Mai mult, 51% dintre copiii din țară trăiesc cu riscul sărăciei, 34% dintre aceștia trăind în sărăcie extremă.  

Pentru a combate abandonul școlar, Lidl și World Vision România au extins programul „Pâine și Mâine” și la școala din Bonțida.

De program beneficiază 25 de copii, cu diverse vulnerabilități, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, din clasele 0, I și a II-a, începând cu anul școlar curent. Aceștia primesc zilnic o masă de prânz caldă, contribuind astfel la îmbunătățirea rezultatelor școlare și participă la un program de after school prin care, după ore, sunt ajutați de cadrele didactice să își facă temele și să afle informații noi, complementare noțiunilor prezentate la cursuri.

Vreau să vă las doar cu câteva date despre programul „Pâine și Mâine”: pe lângă cei 25 de copii din Bonțida, alți 1256 din 29 de sate din județele Dolj, Vâlcea și Vaslui beneficiază zilnic de after-school și o masă caldă.

Ce ziceți? Acordăm mai multă atenție probelemelor sociale, cum este și abandonul școlar? 🙂

Comentarii

%d blogeri au apreciat: