Fără categorie

Recomandarea de astăzi: Cartea Poveste de cartier, Dana Marijuana în dialog cu scriitorul Andrei Ruse

Nu știu de voi, dar eu am început să ascult muzică rap prin clasa a opta când am început să ies cu o prietenă din cartier care asculta acest gen. Ea m-a introdus în această lume, puțin ce-i drept, având în vedere că nu cunoșteam foarte multe trupe și foarte mulți artiști din această zonă.

Îmi amintesc că îmi plăcea super mult ce ascultam și mai ales anturajul în care ajunsesem, ca orice copil mă simțeam importantă.

Bineînțeles, am mai încercat eu să aflu câte ceva, dar în acea vreme nu eram foarte pasionată de artă și nu dădeam așa mare importanță cum o făceau alții. Astfel încât nu știam de existența Danei Budeanu, mai exact a Danei Marijuana, cum i se spunea prin anii 2000, fiind prima cântăreață de muzică rap din România. Cei drept la vremea aceea, eu avem doar 3-4 ani.

Poveste de cartier, Dana Marijuana în dialog cu scriitorul Andrei Ruse

Însă cartea lui Andrei Ruse despre povestea Danei Marijuana mi-a ajuns la suflet tocmai din prisma faptului că am aflat mai multe despre zona aceasta de rap, underground, pe care nu o mai exploatasem până acum. Bineînțeles că multe dintre melodiile amintite în carte îmi erau cunoscute, deși habar nu aveam că așa se numeau sau cine le cânta.

Dana a rămas în mintea multora ca fiind o persoană care a avut probleme cu drogurile și tocmai din acest fapt presa și publicul știu că ar fi ieșit din muzică la vremea aceea. Cartea explică exact de ce a ieșit Dana Marijuana din muzică și, dacă ați fost pasionați de zona aceasta sau măcar curioși despre ce s-a întâmplat cu ea, vă va arăta o turnură interesantă a vieții ei.

O recomand cu tot dragul mai ales pentru că vine cu o istorie foarte interesantă a rapului din România și este o carte pe care o termini și într-o zi de weekend, dacă nu ai ce face.

2 comentarii

Comentarii

%d blogeri au apreciat: