Travel

Unde am mâncat în Roma și unde am băut cele mai bune vinuri

Vacanța noastră la Roma cred că a fost în mare parte despre mâncare și vinuri bune. Cum vizitam ceva, cum trebuia să mâncăm ceva, pentru că nu poți rezista la nimic acolo. Am mâncat extraordinar de mult, dar oreionul a avut grijă să slăbesc tot ce am mâncat. :))

Ciampini Roma

A fost primul loc în care am mâncat ceva. Ne era super foame și am văzut că erau mulți oameni înăuntru așa că am zic că nu are ce să fie rău. Ne-am comandat amândoi câte un cappucino, o sticlă de apă plată de 750 ml și câte un fel de panini, dar cu blat de pizza. Vai, cum a fost! Și nu cred că era doar pentru că ne era foarte foame. Ne-a costat în jur de 30 de euro.

Osteria da Fortunata

O puteți găși în Campo de Fiori, noi am aflat despre ea dintr-un vlog din Roma, iar vloggerii au făcut așa mare caz de acest local încât nu ne-am putut abține. Am ajuns seara acolo, un local full de oameni, cu o bucătăreasă care întindea pastele la geam, cât să o vadă trecătorii. A fost pentru prima dată cred când am mâncat paste făcute în casă. Eu mi-am luat Cacio e pepe, adică paste cu piper și un tip de cașcaval/parmezan, iar Cosmin și-a luat Carbonara. Au fost minunate. În plus ne-am luat câte un Aperol Spritz, un tiramisu (unul dintre cele mai bune tiramisuri mâncate în viața mea, măcar pentru el să vă duceți) și un suppli, care este o crochetă umplută cu orez și ragu (cred) și prăjită. Ne-a costat 51 de euro, dar a meritat fiecare bănuț.

Fetelor, un mic pont, este un chelner acolo care arată exact ca Johnny Depp, un pic mai plinuț. Vă asigur că merită să ajungeți! :))

Caffe Vaticano – NU MERGEȚI

Este un mare NU. Eram lihniți și mai aveam de așteptat până să intrăm în Vatican așa că ne-am luat cea mai mare țeapă ever. Am intrat în acest local care era fix peste drum de intrarea de la Vatican și am zis să bem câte o cafea și să mâncăm câte ceva. Cosmin a zis de la început că ceva e în neregulă. Ne-au adus mâncarea, niște sandvișuri cu niște chips-uri puse din pungă acolo (wtf!) și cappucino. Sandvișurile erau ca din Mega Image. Când să plătim, vedem că am dat 47 de euro, adică aproape cât am dat la Osteria da Fortunata, iar experiența nu se poate compara nicicum. Ne-am luat țeapă pe motiv de foame. Aceleași sandvișuri erau la gheretele de la intrarea în Vatican, câte 4 euro unul!!!

Il Sorpasso

Este un local de pe lângă Vatican, la care am mers pe recomandare de data aceasta. Eu mi-am luat Paste Amatriciana, iar Cosmin nu se știe exact ce a mâncat. :)) Nu glumesc, era un somon cu piure de ceva, altceva rondele tocat și ceva peste presărat. O să las mai jos o poză. Nici măcar după gust nu ne-am dat seama ce era acolo. Aici am băut primele vinuri minunate ale căror nume nu le știm, dar recomandăm orice v-ați comanda de acolo. Eu mi-am luat un vin alb, iar Cosmin un rose. La fel, am lăsat și aici undeva la 50 de euro.

Pompi

Sunt câteva locații Pompi prin Roma, dar trebuie să ajungeți pentru un tiramisu extraordinar de bun. Nu mai știu cât am dat pe el, dar știu că l-am luat cu ciocolată și banane. Era cu totul altceva.

Dar Poeta

Peste tot citisem că trebuie să mâncăm ceva în Trastevere, în cartierul despre care se spune că mâncarea este mai bună și mai ieftină. Noi am mâncat în Dar Poeta, un local suuuuper mic, în care abia ai loc să te miști și care face foarte multe feluri de pizza. Eu mi-am luat o pizza cu ciuperci, prosciutto și cartofi (cartofii nu știu ce caută pe pizza, dar am văzut că peste tot găsești așa ceva), iar Cosmin o pizza cu mortadella și sos de dovlecei. A fost o experiența culinară altfel un pic, nu am mai întâlnit asemenea combinații. Un vin alb la 0,5 l o cola și o apă plată, aproximativ 40 de euro. Deci nu am dat puțin, și nici nu a fost cea mai bună pizza mâncată, dar nici nu e de nerecomandat.

Pastasciutta

Este un local mic, numai cu paste, dar care au fost extraordinar de bune. Trebuie să te bați pe locurile de la masă cu ceilalți clienți, dar merită. Eu mi-am luat carbonara, iar Cosmin și-a luat paste ragu. Porțiile sunt mari și costă în jur de 6 euro/porție. În caz că nu vrei să stai mult la un restaurant și vrei să dai puțini bani pe niște paste care merită mult mai mult, acesta e locul.

Passaguai

Cel mai probabil este același proprietar ca cel de la Il Sorpasso, având același meniu. Aici am fost doar pentru vin, dar ne-am luat și o porție de tiramisu. Dacă puteți mânca tiramisu cât mai mult, făceți-o! A fost minunat, alături de un vin dulce care ducea ca gust spre cognac. Încă visez la el.

Bonci Pizzarium

Aici este un local la care trebuie să îți iei bon de ordine și unde mănânci pizza în picioare pentru că nu au locuri. Toți mănâncă pe tejghea sau în fața localului. Este un local unde îți iei pizza la porție și sunt atât de multe din care să alegi, încât nici nu știi ce să îți iei. Ia dați o fugă până acolo! Ieșiți la gura de metrou Cipro și mai mergeți 1 minut.

Bineînțeles că ne întoarcem la Roma măcar pentru mâncare și pentru vinul perfect, așa că dacă mai aveți idei de locuri, le aștept în comentarii, pentru că trebui să ne întoarcem și când e cald și putem sta la terase. 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: