Roma
Travel

Roma – ce poți vizita în 4 zile

Roma a fost un oraș pus de mult timp pe listă, un oraș despre care tot timpul am zis că trebuie văzut pe timp de soare. Ofertele s-au aliniat ca această vacanță să fie făcută în ianuarie, unde la ei sunt 12-13 grade, iar soarele se poate ivi oricând.

Am plecat cu WizzAir și pentru prima dată nu am stat lângă Cosmin în avion. Avionul plin de români logic, iar eu fix între 2 români autentici: unul care mirosea a băutură și celălalt care mirosea a benzină/motorină care mai avea un pic și dormea pe mine. Brici a fost zborul de dus.

După experiența de la Amsterdam cu KLM, am văzut cu alți ochi WizzAir și aș prefera oricând să dau mai mulți bani pentru o experiență mai faină a zborului. În 2 ore eram în Ciampino, un orășel de lângă Roma, de unde poți lua ori un autocar care te duce într-o oră în centrul Romei, ori un autocar până în gara Ciampino și de acolo în 15 minute până în centrul Romei. Noi am ales a doua variantă, însă am așteptat destul de mult autocarul.

Odată ajunși, ne-am lăsat bagajele la cazare, la Hotel Oceania. Hotelul este curat, însă problema italienilor o reprezintă caloriferele. Ei nu au așa ceva. În schimb în cameră am avut un aer condiționat pe care îl lăsam pornit pe 30 de grade toată ziua pentru a se încălzi în cameră. Hotelul ne-a costat în jur de 500 de lei pentru 3 nopți/cameră și este situat între Gara Termini și Fontana di Trevi.

Primul obiectiv văzut a fost Fontana di Trevi, care pe mine nu m-a impresionat atât de tare. Am avut noroc că în prima zi nu erau atât de mulți turiști, dar mă așteptam să văd o piață foarte mare acolo unde este amplasată. Noi abia a treia zi am aruncat niște monede în fântână, obicei despre care se zice că dacă arunci bani în fântână revii în Roma. De asemenea, banii sunt luați de către autoritățile italiene și sunt donați.

Intrați în toate bisericile pe care le vedeți. Toate sunt super spectaculoase, sunt foarte mari și le poți vizita gratuit. Însă aveți grijă cum vă îmbrăcați, astfel încât umerii și genunchii să fie acoperiți. Al doilea obiectiv a fost Piazza din Spagna cu faimoasele Trepte Spaniole. Totul este superb acolo. Noi am prins și un moment cu soare când am urcat treptele, astfel încât Roma se vedea perfect ca într-o zi de primăvară. Iar terasele italienilor de pe blocuri sunt o plăcere pe care o să mi-o îndeplinesc în viața aceasta.

De acolo ne-am pierdut pe străduțe și ne-am dus să vedem Colosseum-ul, unde ne-a părut destul de rău că nu ne-am luat biletle online pentru a-l vizita. Am stat cam 30 de minute la coadă, dar merită să îl vezi și să citești povestea lui pe plăcuțele cu informații dispersate de-a lungul lui. Ne-am plimbat și pe la Forul Roman, însă l-am văzut doar de deasupra. Însă trebuie să știți că biletul pentru Colosseum include și vizita Forului Roman, așa că dacă aveți cheful necesar și dacă încă vă mai duc picioarele puteți să îl vedeți în același preț.

A doua zi a fost rezervată Vaticanului, unde ne-am luat bilete online, dar când am ajuns acolo nu era deloc coadă. Am vizitat Muzeele Vaticanului, dar cele mai impresionante sunt tavanele, așa că look up când mergi pe acolo, am vizitat Capela Sixtină, alt punct impresionant și care te face să te simți super mic.

dav

Apoi am stat la coadă la intrare în St. Peter’s Basilica, în jur de 15 minute, așa că nu vă speriați dacă vedeți o coadă imensă, se mișcă super repede, pentru că e doar partea de security. Poți vizita gratuit biserica, însă trebuie să plătești pentru a urca în cupolă. Bineînțeles, ca în Domul din Milano, poți lua liftul sau poți să o iei pe scări. Noi am ales scările și cred că am dat ceva kilograme jos. :)) Priveliștea merită să urci atât și dacă nu ai rău de înălțime ca mine te poți bucura în liniște de ea.

Deși ziceam că vrem doar să stăm după atâția km făcuți în Vatican, ne-am gândit să mâncăm în Trastevere și am greșit ruta, așa că am mers triplu față de cât am fi putut să mergem până acolo. Trastevere este un cartier în care te simți complet în altă lume. De fapt toate cartierele lor sunt diferite total. Trastevere se zice că este un cartier în care mănânci bine și mai ieftin decât în alte zone ale orașului.

A treia zi ne-am pierdut din nou pe străduțe am vizitat Pantheonul, în care se poate intra gratuit, și am vizitat Piazza Navona, din punctul meu de vedere cea mai frumoasă piață pe care am văzut-o, poate și pentru că am prins soare acolo. În plus, cum am ajuns, erau câțiva români care cântau și despre care am aflat că erau de 22 de ani în Italia. Apoi ne-am îndreptat spre Piazza del Popolo, unde te poți odihni înainte de a urca la Vila Borghese și de a te plimba prin Parcul Vila Borghese, un parc în care vei găsi papagali verzi minunați și gălăgioși.

Noi atât am vizitat și chiar am zis că am reușit să vedem destul de mult și am făcut în jur de 20 de km pe jos zilnic. Dar noi suntem în altă ligă, alergăm peste tot să vedem cât mai multe. Acum dacă ne-am întoarce în Roma, ar fi pentru a sta la terase, pentru a mânca minunatele paste pe care le las pentru un alt articol și pentru a bea cele mai bune vinuri ever.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: