Amsterdam
Travel

Ce am mâncat în Amsterdam și ce recomand

Amsterdam pentru mine a fost un oraș în care am experimentat foarte multe. De la mâncare dubioasă până la experiențele olandeze clasice, cum s-ar spune.

Articolul acesta se va axa foarte mult pe mâncarea din Amsterdam și cam cât ne-a costat. Înainte de a pleca în Amsterdam, ne-am uitat la toate filmulețele posibile despre ce poți mânca acolo, because I am a food freak și dacă mi se pare mie că arată dubios, nu mănânc, chit că este cel mai bun lucru posibil.

Astfel, primul lucru pe care l-am făcut după ce ne-am lăsat bagajele la hotel a fost să o luăm la pas prin Amsterdam și așa am dat peste piața Albert Cuypmarkt, una dintre piețele lor renumite. Este efectiv o stradă cu mai multe tarabe, ca și cum ar fi un festival permanent.

Primul lucru pe care l-am încercat a fost Hering marinat cu ceapă și castraveți murați. Deși eram mega sceptică atunci când am plecat din București, știind că este un must have în Amsterdam, vă spun că este chiar bun și merită să dai banii pe el: undeva la 2,50 – 3 euro. Ți-l pot da așa sau pus într-o chiflă. Anyway is good!

Amsterdam

Al doilea lucru încercat în piață a fost poffertjes, un fel de mini clătite-gogoși care se servesc clasic cu zahăr pudră deasupra sau cu diferite topping-uri (sunt în imaginea de la început). Sunt super bune, dar trebuie nu te îmbraci în negru ca mine, pentru că te faci numai de zahăr peeeeste tot. Asta am observat, că olandezii nu se zgârcesc la topping. Tot undeva la 2 -2,50 euro porția de 10 mini clătite.

Bineînțeles, pe toate străzile lor găsești câte un magazin cu brânzeturi. God, so many! Sunt de toate felurile, cu chilli, cu cocos, cu dovleac, cu semințe, cu trufe cu orice! Și ce e mai tare e că peste tot găsești farfurii pentru a degusta aceste minunății. Dacă ești fan brânzeturi, le poți încerca pe toate și poți lua și acasă cu tine, ca suvenir.

Amsterdam

Am încercat și cea mai dubioasă chestie pentru mine de la ei, o crochetă umplută cu ceva piure de cartofi cu niște cubulețe de carne, aprox. 2 euro. O găsești la unele localuri care au tonomate pentru diverse feluri de mâncare tip fast-food. Eu nu aș recomanda deloc acea crochetă, deși lui Cosmin i-a plăcut. De asemenea, același tip de umplutură l-am găsit și într-un burger de la McDonald’s.

După multă alergătură pe la muzee, sigur ți se face foame, dar dacă nu ai timp pentru restaurant, găsești tot ceva nesănătos la orice colț de stradă: cartofi prăjiți serviți la cornet cu 2 topping-uri diferite. Sunt buni și foarte mulți așa că te saturi pentru câteva ore.

Abia când am ajuns în București am mâncat și stroopwaffles, două goffre super subțiri cu caramel între ele. Sunt minunate, nu sunt foarte dulci și sunt perfecte pentru o cană de cafea dimineața.

Cireașa de pe tort a foost Omelegg, un loc care servește preparate pe bază de ouă, dar mai ales omlete de toate felurile. CEA MAI BUNĂ OMLETĂ MÂNCATĂ VREODATĂ! Aș putea să mă întorc numai pentru asta acolo. Este perfectă, iar ingredientele pe care le pun sunt geniale. Plus că sunt niște farfurii imense. Costă între 8-10 euro o omletă servită cu pâine și salată.

Amsterdam

De asmenea, găsești peste tot Pancakes places, unde poți mânca unele dintre cele mai bune clătite ever. Noi am fost la Mook Pancakes unde eu am mâncat clătite cu banane, scorțișoară, ciocolată, căpșuni, fructe de pădure și sirop de arțar. Vis la 11 euro porția!

Amsterdam

Ce ni s-a părut ciudat a fost că ei nu prea au restaurante tradiționale cu mâncarea lor tradițională. Sunt câteva care îți oferă 3 feluri de mâncare la 30 de euro de persoană ceea ce te duce cam mult. Iar unul dintre felurile lor de mâncare este o porție de piure de cartofi amestecată cu morcov, ceapă sau varză kale și cu cârnați.

Cam asta cu mâncarea în Amsterdam. Este pe listă să ne întoarcem acolo, așa că dacă aveți mai multe idei de localuri pentru noi, le aștept în comentarii. 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: