De zi cu zi

Recomandarea de astăzi: Cartea Eu sunt Malala

De când am terminat facultatea mi-am propus să citesc mai multe cărți. Dar cumva nici timpul nu mă prea lasă, având în vedere că o mare parte din el o stau la serviciu. Well, am reușit totuși să citesc, după mulți ani de la aparție, cartea Eu sunt Malala, pe care v-o recomand din tot sufletul.

Îmi place mult să citesc despre alte culturi și cum supraviețuiesc oamenii în țările mai puțin civilizate, tocmai de aceea am și citit-o. Și vă spun că am fost ținută cu sufletul la gură până în ultimul minut.

Despre ce este vorba în cartea Eu sunt Malala

Este vorba despre Malala, o fată din Pakistan, care a fost dintotdeauna pro feminism, luptându-se de când era mică și vedea ce se întâmpla în cultura ei cu femeile. Dacă nu știți, în Pakistan femeile nu sunt lăsate să meargă la școală sau să aibă vreun cuvânt de spus, pentru că sunt considerate inferioare cu mult bărbatului. Ceea ce, să fim sinceri se mai întâmplă și prin unele locuri de pe la noi. Astfel că aveau voie să facă doar câteva clase apoi erau scoase din școală. Ei bine, Malala s-a luptat mult pentru educația femeilor din Pakistan și mai ale din regiunea ei. Acum câțiva ani când a apărut și cartea, Malala chiar a apărut și prin State pe la emisiuni, le-a vorbit celor de la ONU și lui Obama.

Povestea ei de supraviețuire într-un sistem extraordinar de greu îți arată de ce câteodată ar trebui să mulțumim că totuși noi avem multe resurse în țara noastră. Că nu sunt ele exploatate cum ar trebui, asta e altceva. Este o poveste a unei fetițe care ajunge la 18 ani să le vorbească celor de la ONU.

Cartea chiar mi-a arătat că nu am destulă ambiție pentru anumite lucruri și că ar trebui să îmi pun un target mare pentru a face ceva. Așa cum sper să vă transmită și vouă.

Cu drag,

A.

Foto

Comentarii

%d blogeri au apreciat: