VIA
Campanii

Știai că a fost lansată prima aplicație din România pentru tinerii afectați de cancer, VIA

Am mai scris pe blog despre cauze sociale și îmi place mult să promovez lucruri care pot ajuta pe cineva, măcar un pic. Astfel, astăzi vă anunț că Asociația Little People, în parteneriat cu Lidl România, a lansat prima aplicație din România pentru tinerii afectați de cancer, dar și pentru cei care au reușit să se vindece de cancer, VIA.

Mai precis, tineri bolnavi de cancer sau supravieţuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, care, nu sunt nici copii, nici adulţi şi pentru care sistemul de sănătate şi îngrijire din România nu este pregătit. Pentru ei este gândită şi creată această aplicaţie, pentru a avea curajul de a se conecta cu tineri care au trecut prin experienţe similare, să se descarce şi să să facă faţă experienţei.

Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii atunci când au de înfruntat un diagnostic precum cancerul. Asociaţia Little People România a observat cu ce probleme se confruntă aceşti tineri care sunt diagnosticaţi cu cancer şi au venit în ajutor lor cu aplicaţia mobilă VIA unde sunt tineri cu aceleaşi probleme ca ei

Unul dintre beneficii este faptul că le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament.  Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară și este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS și pote fi descărcată gratuit de pe iTunes și Google Play.

Este o aplicație care mi se pare că îi va ajuta pe tinerii afectați de cancer și sper să ajungă la cât mai multe persoane, de aceea mi-ar plăcea tare mult dacă ați da mai departe vestea. 🙂

Cu drag,

A.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: