ape rider
Campanii,  De zi cu zi

Ape Rider – noul sistem de bike sharing pe bază de aplicație mobilă

Sâmbăta aceasta a fost lansat Ape Rider powered by Pegas, cel mai inovator sistem de închiriere de biciclete prin aplicație mobilă și fără stații de parcare predefinite. Am fost și eu la lansare în parcul Herăstrău (sau Regele Mihai I mai nou), dar am pierdut startul cursei organizate de cei de la Pegas.

Ape Rider – noul sistem de bike sharing pe bază de aplicație mobilă

Dacă vrei să faci mișcare și nu prea ai chef să mai stai în trafic, Ape Rider chiar este o soluție foarte bună pe care o voi folosi și eu. Deși când eram mică am căzut destul de rău și m-am speriat de mersul pe bicicletă, o să fac un efort să nu mai stau zilnic în mașină și să merg cu bicicleta. Asta după ce învăț din nou să merg cu bicicleta drept.

Pentru a folosi noul sistem de bike sharing, trebuie să descarci aplicația care este disponibilă în acest moment în Google Play și App Store, să îți introduci cardul, să vezi unde este situată cea mai apropiată bicicletă, să scanezi codul QR de pe ea și să pornești la drum.

În aplicație vei găsi și parcările virtuale în care o poți lăsa. Odată ce te dai jos de pe ea vezi că la roata din spate ai un sistem pe care trebuie să îl tragi pentru a bloca bicicleta. În acest fel o să ți se termine și ție cursa. De asemenea, dacă vrei poți să rezervi bicicleta din apropierea ta, blocând astfel împrumutul ei de către altă persoană.

Cât te costă?

1,9 lei pe 30 de minute. Chiar atât. Adică să zicem o oră de mers până la muncă pe bicicletă te costă undeva la 4 lei. Te costă mai puțin decât o cartela dă metrou cu 2 călătorii. :)) E wow, având în vedere că benzina te costă o grămadă pe lună, iar bicicleta o poți lăsa în mult mai multe locuri decât o mașină.

În acest moment, în București sunt 2000 de biciclete, urmând ca cei de la Ape Rider să le suplimenteze și să se extindă și în alte orașe din țară.

Având în vedere că nu sunt parcări speciale, nu se vor fura?

Ba da. Sigur se vor fura într-un fel sau altul. Însă fiecare bicicletă are GPS și este urmărită peste tot. De asemenea, bicicletele sunt dotate cu senzori de mișcare.

Eu zic să încercați și voi. Dacă vă place, sigur veți lăsa mașina acasă. 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: