expoziție
De zi cu zi,  Evenimente

O expoziție de fotografie la care mi-aș dori să mergi

Anul trecut am fost la prima expoziție foto a lui David, băiețelul cu autism care și-a găsit pasiunea în fotografie și care tocmai venise dintr-o călătorie în Laponia. De data aceasta, David organizează o a doua expoziție, având tema „#jurnaldefotograf în Australia” și care va avea loc între 2 și 8 martie la Gallery Cafe.

Este o expoziție la care eu voi fi prezentă și la care mi-aș dori să mergi și tu. De ce? David este un copil de care mi-e tare drag, iar poveștile pe care le transmite prin fotografie sunt minunate. Îți spun sincer că o să rămâi un pic surprins de fotografii, având în vedere că nu te gândeși că sunt făcute de un copil.

O să las mai jos o parte din povestea lui David, așa cum este spusă de părinții lui:

David a fost diagnosticat cu autism înalt funcțional când avea 2 ani, astazi e la o scoala cu programa normal, e pasionat de calatorii si e la a doua expozitie de fotografie.

Autismul a fost o veste teribilă pentru noi ( Teodora și Mihai, părinții lui David). Aflam atunci că David e afectat de un sindrom pentru care nu există tratament. Autismul este o condiție cu care David va trăi toată viața și pe care i-o influența, comportamentul său atipic și percepția sa aparte îngreunându-i o integrare normală în societate, începând cu școala și perioada copilăriei și ulterior în viața profesională.  

La început am fost pierduți, mai târziu ne-am adunat puterile și am hotărât să luptăm cu toate puterile noastre pentru a-l integra pe David în societate și pentru a spera într-o viitare independență a sa. În ultimii 10 ani am făcut tot ce ne-a stat în putere și l-am inclus pe David în o mulțime de terapii. 

Am început cu terapia ABA (de bază în recuperarea copiilor autiști) și am continuat cu terapie ocupațională, logopedie, sport, terapie cu delfini etc). Alături de noi, mulți prieteni și oameni necunoscuți i-au dat o șansă lui David, susținându-l continuu.

Și șansa oferită a fost una extraordinară. David a traversat momentele grele și devine în fiecare zi un copil mai bun, integrarea sa fiind una vizibilă. David merge la o școală normală (privată, deoarece lupta cu școala de stat am pierdut-o de mult timp) unde s-a integrat și unde descoperă în fiecare zi minunile lumii, în cunoștințele pe care le acumulează acolo.

Principala grijă a noastră ca părinți este ca David să fie independent când va fi adult. Din acest motiv încercăm să-i găsim preocupări care pot deveni ulterior o profesie care să-i permită să se întrețină, să-și întemeieze o familie și să fie un membru activ al societății.

Vernisajul va avea loc pe 2 Martie de la ora 18 la Gallery Cafe (Str. Leonida, nr. 9-11), iar expoziția va putea fi vizitată până pe 8 Martie după ora 15, iar intrarea este liberă. Îi vei cunoaște atât pe David, cât și pe părinții lui, oameni minunați cu o putere sufletească extraordinară.

Proiectul #jurnaldefotograf este o inițiativă a Cristinei Bazavan și a lui Dragoș Asaftei, susținut de: Canon România, AV Store, Koperativa 2.0, Garmin România.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: