mutați
De zi cu zi

Prima întrebare după ce vă mutați împreună sau când te muți singur

  • Azi trebuie neapărat să fac curățenie și să bag la spălat că de mâine am job 8 ore, câteva examene, o tonă de cârți de învațat…
  • Azi? Dar azi este sărbătoare.
  • Da, și?
  • Se face slujbă la biserică, nu e bine.

Adică cum? Dacă preoții muncesc la biserică, eu nu pot munci acasă? Sau ei aduc divinitatea când eu scot demonii din aspirator?

Când ești la părinți, nu prea ai întrebările astea. Nu prea te lovești de ele. Are cine să facă treaba în locul tău și nu ai nevoie să îți bați capul.

Dar când vă mutați împreună sau când te muți singur îți vin o grămadă de întrebări: de la cine face curățenie în casă, la cine face de mâncare, iar dacă mai ai și animale de casă, cine are grijă de ele. Dacă sunteți un cuplu unit, le faceți împreună pe toate și totul iese bine și frumos. Mai ales dacă reușiți să vă sincronizați și să vă completați.

Toată lumea îți sare în cap când aude că faci curățenie de sărbători. De parcă atunci nu este o zi ca oricare alta. Și de parcă tu chiar ai avut timp toată săptămâna să faci treabă, după 8 ore la serviciu, 3 colocvii la facultate, învățat în timpul liber și poate mai ai liber să și dormi.

Așa că mi-am dat seama că o să ignor aceste sărbători doar de dragul de a sta degeaba și prefer să mă îngrijesc de casă și de mine. Nu de alta, dar la sfârșitul vieții nu o să te ia cineva la rost că ai spălat în 2011, în zi de sărbătoare, 3 rufe. 🙂

Comentarii

%d blogeri au apreciat: