WiFi4EU
Drept

WiFi4EU – o inițiativă pentru dezvoltarea accesului liber la Internet

Cum ziceam că o să încerc să mă axez pe chestiuni faine din zona juridică, astăzi am aflat că deputații europeni au aprobat inițiativa WiFi4EU.

Inițiativa WiFi4EU promovează contectivitatea Wi-Fi gratuită în spațiile publice în toată Uniunea Europeană. Având în vedere că tocmai s-a aprobat, se va oferi conexiune gratuită Wi-Fi în peste 6000 de comunități din întreaga Uniune Europeană până în 2020. Acest lucru înseamnă că se vor folosi bani din fondurile Uniunii Europene pentru a pune în practică acest proiect. Astfel, vor fi folosiți 120 de milioane de euro pentru primăriile din statele din UE care îi vor cere. Sunt curioasă dacă și din România se va zbate cineva pentru asta.

Entitățile publice care participă la sistem vor trebui să plătească pentru conectivitate și întreținere și se angajează să ofere serviciul timp de cel puțin trei ani. După înregistrare, utilizatorii vor putea să se conecteze la toate aceste hotspot-uri.

De asemenea, pentru a putea aplica pentru acest proiect, primăriile vor avea la dispoziție o platformă online care va fi disponibilă până la începutul lui 2018. Nu știu încă dacă este o inițiaivă bună sau nu și dacă chiar o să se investească banii aceia în acest lucru, dar rămâne de văzut.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: