polistiren
Campanii

Dacă preferi să izolezi casa cu polistiren expandat, uite câteva statistici

La invitația ROMEPS, Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România, am fost să văd cum se face polistirenul expandat și am aflat foarte multe lucruri despre acest material care, se pare, că este peste tot în viața noastră.

Când eram mică tot timpul îmi plăcea să mă joc cu polistirenul și îmi plăcea tare mult că era un alb imaculat, fără nicio pată. Acum mă bucur că am ajuns în raiul polistirenului.

Se pare că polistirenul expandat este cel mai folosit material de termoizolație din România, conținând 98% aer și doar 2 % polistiren. Acum aproximativ 60 de ani, polistirenul a fost descoperit de Fritz Stastny, iar în zilele noastre i se mai spune și airpop.
polistiren

Am aflat că materia primă este adusă în saci la fabrică și este foarte fină față de boabele de polistiren gata expandat. E foarte faină senzația de a băga mâna în materia primă, chiar mă gândeam că ar fi bună o cutie de polistiren la birou.

polistiren

Ca idee, în România, polistirenul este prezent pe piață de 20 de ani și se produce în peste 40 de fabrici. Însă, polistirenul expandat chiar ajută. De exemplu, la o clădire reabilitată termic, costurile facturilor de încălzire pot scădea până la 50%, izolația cu polistiren expandat fiind printre puținele forme de termoizolare care, pe întreaga perioadă de exploatare, economisește cantități mari de energie.

Apoi, are și o grămadă de proprietăți. Rezistă pe toată durata de viață a clădirii și nici nu reprezintă o amenințare pentru mediul înconjurător.

În schimb nu am știut că toate caserolele în care ne pune mâncare sunt făcute din polistiren, ceea ce mi s-a părut foarte tare. Acest lucru nici nu afectează sănătatea umană, fiind aprobate de Ministerul Sănătății.

ROMEPS (Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România) a devenit de-a lungul timpului una dintre asociaţiile active din România, dorind să atragă şi alţi producători să adere la programele pe care le au în desfăşurare. Toate programele iniţiate de ROMEPS respectă un cod etic ce cuprinde principii deontologice, valori şi informaţii importante despre cum ar trebui să funcţioneze o companie responsabilă şi corectă.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: