scoala
De zi cu zi

Nu am băut niciodată laptele acela dat la școală elevilor

Că tot a început școala astăzi, mi-am amintit și eu de „mâncarea” dată pe vremea mea în școală, adică acel corn cu lapte.

Am văzut acum că preșcolarii și elevii vor primi fructe, legume, lactate și produse de panificație (corn presupun) în anul școlar 2017-1018. Îmi amintesc că noi am primit doar lapte și corn și, la un moment dat, brânză topită. Asta pe lângă pachețelul pe care ni-l dădeau părinții dimineața.

Nu îmi amintesc să fi fost vreodată sclifosită sau ceva, dar nu puteam să beau laptele acela dat la școală. Mi se părea că este expirat și că nu este ținut în locuri potrivite. Sunt 2 lucruri pe care nu cred că o să le mănânc vreodată expirate/stricate/fără să știu cum au fost ținute: lactatele și ouăle.

Așa că niciodată nu mi s-a părut potrivit acel corn cu lapte. Plus că îmi amintesc că toată lumea se bătea în pauze cu acel corn sau ne jucam cu el așa cum te-ai juca cu o minge. De ce se mai risipește atunci?

De asemenea, tot timpul vedeam cum erau aduse cu o dubiță care nu îmi inspira încredere. Nu îmi amintesc să fi zis cineva atunci că îi e rău de la laptele acela, dar nu părea igienic deloc. Acum poate că sunt eu mai fițoasă.

Aș fi preferat totuși să primesc fructe proaspete. Dar nu am prins eu așa ceva. Acum sper că s-a schimbat totuși acel corn cu lapte. Și ar fi fain să existe chiar un loc în școli în care să mănâncă, nu în sala de clasă unde oricum e haos total și neigienic. 🙂

Da, o fițoasă sclifosită aici, știu.

Foto

2 comentarii

Comentarii

%d blogeri au apreciat: