Lidl
Campanii

Lidl deschide porțile Muzeului Cămărilor Românești

Și când zice muzeu, ei bine chiar este. Și vai câte preparate faine are.

Astăzi am fost la Muzeul Cămărilor Românești deschis de Lidl, la Muzeul Cotroceni, să văd ce au găsit Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits în casele românilor. Dacă nu știți despre ce e vorba, ei bine, cei doi au fost numiți căutători de cămări și au ajuns în toate regiunile țării, pentru a gusta preparatele originale înscrise de români pe https://surprize.lidl.ro/cautatoriidecamari.

Toată căutarea s-a desfășurat de la începutul lunii martie până la finalul lunii iunie, iar Căutătorii de Cămări trebuiau să desemneze preparatul câștigător, care ar trebui să ajungă pe rafturile Lidl. Între timp, au găsit vreo 13 preparate din care trebuie să aleagă câștigătorul.

Muzeul Cămărilor Românești este primul muzeu de tip pop-up care ilustrează evoluția preparatelor reprezentative românești, specifice fiecărei regiuni din țară. Astăzi am trecut prin bucătăriile din Transilvania, Moldova și Muntenia și am aflat că:

Întâi grecii, apoi romanii, urmați de tătari, triburile migratoare, după care turcii, austro-ungarii, rușii, găgăuzii, sașii, șvabii, macedonenii și culminând cu francezii și italienii, toți au contribuit, într-o anumită măsură, la ceea ce numim astăzi bucătăria națională românească.

Adică avem o bucătărie românească cu tente din toate bucătăriile posibile. :)) Toate poveștile despre mâncarea din Transilvania, Muntenia și Moldova mi-au făcut o poftă de mâncare de numa-numa.

Am mai aflat, ceea ce oricum au anunțat cei de la Lidl, că roșiile din această vară au apărut în magazine datorita Stațiunii de Cercetare de la Buzău, deci au fost 100% românești, iar de la sfârșitul acestei luni va intra în magazine ceapa roșie tot de la Buzău. Ceea ce mi se pare super fain, pentru că nu prea găsești multe legume și fructe românești în magazine de obicei.

Ce vreau să vă spun este că de pe 8 până pe 10 septembrie puteți merge la Muzeul Național Cotroceni pentru a vedea Muzeul Cămărilor Românești. După aceea va ajunge în alte 3 orașe din țară: Timișoara (între 13 – 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (între 27 – 29 octombrie, în incinta Muzeului Brukenthal) și Cluj-Napoca (între 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor). Înscrierile pentru toate vizitele se pot face pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: