Navigli Milano drepturile
Travel

Ce am mâncat în Milano și ce recomand

Dacă tot am ajuns în Milano, am zis să scriu și câteva recomandări de locuri în care poți mânca. Nu de alta, dar nouă ne-a fost foarte greu să găsim ceva, având în vedere că sunt foarte multe locuri și nu prea știi de unde să alegi.

Joy Bistro & Cafe

De două ori am mâncat aici. O dată la venire și o dată la plecare. A fost primul local cu care ne-am intersectat în Milano și tare mult mă bucur că am făcut-o. Noi ne-am luat două Piadine. Sunt un fel de lipii umplute cu diverse. Prima dată Cosmin și-a luat cu prosciutto și cu mozzarella (cea mai bună de acolo), eu mi-am luat cu ton, mozzarella și roșii, apoi la plecare Cosmin și-a luat cu vită, salată și un tip de brânză, iar eu mi-am luat cu brie și prosciutto. Cum eu sunt foarte pretențioasă și nu îmi plac brânzeturile franțuzești, am făcut schimb. 😀

2 Piadine cu apă plată și 2 latte macchiato ne-au costat 15 euro. Cea mai ieftină masă din Milano. ospătarii nu prea știau engleza, dar ne-am înțeles super bine, pentru că au fost foarte primitori. Eu îi recomand maxim. Ce-i drept, sunt la 2 km de centru, dar nu o să regretați niciun ban. Ah, și e singura terasă care nu pune acel coperto* de 2 euro pe nota de plată.

*Coperto este un cost pe care ei îl pun pe nota de plată pentru faptul că vă așează masa și vă pune un coșuleț cu pâine pe masă pe care voi nu l-ați cerut. Nu are nicio treabă cu bacșișul.

Pizzeria de pe Navigli

În prima seară ne-am dus la Navigli, locul care seamănă cu Veneția puțin, foarte boem și care te liniștește maxim. Știam că acolo au mâncare super bună și char așa a fost. Ne-am așezat la cea mai aglomerată terasă, unde lumea aștepta în picioare să ocupe masă. Am comandat 2 pizza, un Aperol Spritz și 2 beri Birra Moretti. Eu sunt fană pizza italiană așa că nu m-a dezamăgit deloc, Cosmin zicea că trebuia să aibă mai mult topping. Într-adevăr, dacă nu ați ajuns în Italia până acum, pizza are puțin topping, dar nu poți lăsa nimic în farfurie, nici măcar marginea. Pe toate am dat 39 de euro. O bere este 5 euro, iar un Aperol Spritz este în jur de 6 euro, asta cam peste tot. Vedeți că pe masă o să vă pună și un coșuleț cu pâine și cu crochete. Dacă mâncați din ele, va trebui să le plătiți.

Spontini

Este locul în care recomand să mâncați când vă este foame, nu vreți să stați mult să mâncați și vreți să fugiți să vizitați cât mai mult. Este o mică pizzerie, dar unde primești o felie de pizza uriașă, super bună, la vreo 4-5 euro și care chiar îți ajunge jumătate de zi. Merită toți banii.

Gelato din Piața de la Dom

Nu m-am putut abține la gelato, mai ales pentru că atunci când stai să te uiți la Dom, nu poți sta cu mâinile goale. Așa că mi-am luat de 2 ori gelato. prima dată cu pepene galbem și mango, a doua oară cu stracciatela și Kinder Bueno. Am dat în jur de 3-4 euro pe 2 cupe de înghețată la cornet, dar care îți ajung sigur. Sunt foarte dulci și nu poți să mănânci mai mult.

Foto: Cosmin Cengher

A’Pazziella

Este restaurantul de lângă hotelul nostru, la 2 km de centru, unde ne-am luat amândoi o pizza, un tiramisu și 2 Aperol Spritz. Este un singur ospătar care știe engleza, cu restul nu prea te înțelegi. Au fost destul de ok. Nu mai știu însă cât am dat în total. Oricum undeva la 20 și ceva de euro totul.

Luini

Nu recomand absolut deloc. Toată lumea zice de ei că sunt foarte buni. Produsele sunt gen de patiserie, dar nu excelează deloc. Pe noi ne-a dezamăgit de tot. Am dat 3 euro pe un Panzzerotti și nu și-a meritat deloc banii.

Foto

Dolly Bar

Se află pe Via Torino, aproape de Dom, dar, în ciuda locației foarte centrale, este groaznică mâncarea. Ne-am luat 2 pizza și 2 Aperol Spritz pe care am dat în total 26 de euro. Pizzele erau foarte tari, crusta nu se putea mânca și aveau gust de pizza congelată. Culmea era că aveau mulți oameni la masă. plus că a trebuit să ne luăm singuri meniul, pentru că altfel nu venea nimeni să ni-l dea. Foarte nașpa.

Cam asta am mâncat noi în Milano. Am avut în jur de 2 mese pe zi care ne-au ajuns. Nu puteam să mâncăm mai mult oricum pentru că toate preparatele sunt foarte sățioase, chiar dacă la prima vedere nu pare.

Aștept recomandări și de la voi, cei care ați fost, cu ce ați mâncat în Milano. 😀

4 comentarii

Comentarii

%d blogeri au apreciat: