cărți
De zi cu zi

Tu câte cărți citești pe an?

Am ajuns într-un moment când am atât de multe de făcut încât cititul a rămas destul de în urmă. Și nu mă refer la articole, ci la cărți. Am o carte de care trag de o săptămână să o termin și e foarte ușoară și așa de vară. Dar nu acord destulă atenție.

Când eram mică, oriunde mergeam, eram cu o carte în mână pe care o și citeam repede. Părinții mei dădeau mai mulți bani pe cărțile mele decât pe orice altceva. Dar nu puteam rezista să nu citesc. Acum prefer să mă uit la un film, la un serial, decât să citesc. Dar și când deschid o carte, nu o mai las din mână mult timp.

Poate că sunt așa și pentru că la facultate am mii de pagini de învățat și cumva să mai citesc încă una nu e cea mai fericită alegere, chiar dacă este o carte pur și simplu pentru sufletul meu. De obicei, după sesiune încep cu o carte girly, o carte care se citește ușor și pe care o pot termina repede pentru a-mi crește pofta de citit. După care trec la artileri grea. Și bineînțeles că de fiecare dată îmi mai iau câteva cărți, să fiu sigură că nu rămân în pană.

Încă mă chinui să trag de mine să citesc cât mai mult, pentru că știu că, odată ce mă apuc, e clar că nu o să mă mai opresc, doar că motivația e undeva departe. În principiu, când fac schimbări în viața mea, încep să fac mult mai multe lucruri. Deja am făcut o schimbare recent, sper să mai fac unde în curând și de preferat să îmi pun și un target pentru a citi cărți.

Înainte foloseam Goodreads pentru a-mi pune un target pe an pentru a citi cărți, dar l-am lăsat în paragină. Plus că îmi notem fiecare carte citită, ceea ce mi se părea foarte fain.

Voi câte cărți mai citiți pe săptămâNă, pe lună, pe an? Mai citiți, de fapt?

Foto

9 comentarii

  • midoridee

    Chiar voiam sa iti recomand goodreads, dar cand am citit pana la capat mi-am pierdut elanul. Eu imi fac niste obiective care se repeta luna de luna si ajunsesem chiar sa imi impun sa citesc zilnic. Nu am reusit, dar acum nu mai e nevoie sa imi notez ca am citit in lista de to do, pentru ca mi-a intrat pur si simplu in reflex si citesc macar o data la doua-trei zile. Pentru anul acesta mi-am propus sa citesc 60 de carti, dar eu nu mai sunt studenta :)) Pana acum am 36 😀

  • Parascan Ciprian

    Ultimele doua carti citite au fost:
    Fete Rele – Rebecca Chance, vol 1 si 2. Un roman frumos si incitant de citit. Daca nu-ti place literatura erotica, evita romanul.
    Relatii periculoase: Cum sa identifici si sa reactionezi la semnalele de alarma ale unor relatii abuzive – Noelle Nelson. E o carte de psihologie, care iti explica cum sa-ti folosesti inteligenta emotionala, atunci cand esti intr-o relatie. Din punctul meu de vedere, excelenta cartea.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: