Travel

Ce nu mi-a plăcut în Milano și de ce să te ferești

Bineînțeles că fiecare lucru are și minusurile lui. De aceea, am revenit cu un articol despre ce nu mi-a plăcut în Milano și care sunt problemele întâmpinate ca turist.

Ora deschiderii și ora închiderii

Am mai scris și în alt articol. Pentru noi, asta a fost o problemă, având în vedere că voiam să folosim timpul eficient. Dimineața nu am văzut deschise prea multe magazine sau restaurante pentru mic-dejun. Trebuia să mergi mult pentru a mânca sau pentru a începe itinerariul pe  care ți l-ai făcut acasă. Undeva pe la 10 să fi găsit ceva deschis. Iar la ora 19 muzeele erau aproape toate închise, ca la 20-21 să se închidă și magazinele de haine. Pentru faptul că este renumit orașul pentru modă, acest lucru ne-a dezamăgit puțin. Apoi era și siesta de la prânz.

Magazinașele de cartier

Având în vedere că suntem o nație obișnuită cu Mega Image la colț de stradă, pentru noi a fost horror să găsim abia la 2 km un magazinaș de unde să ne luăm apă. Nu de alta, dar am băut mai multă apă în Milano decât am băut toată viața. Având în vedere că era foarte cald, alcoolul nu era o opțiune, iar apa luată de la restaurant nici atât, pentru că dădeai 1-2 euro pe ea, pe când la un magazin ajungea la 30 de cenți (sticla de 0,5l), iar la ora 10 când mergeam noi spre hotel nu mai era oricum nimic deschis nici măcar pentru o apă.

Negrii din Piața Domului

Este plin de negrii la Dom. Și nu vreau să par rasistă sau ceva că susțin toate culturile, dar toți voiau să te fure. Mă rog, toți care nu erau turiști. Și îi observai. Erau cu brățări să le vândă și pe care ți le puneau direct pe mână fără să apuci să le spui „nu” sau aveau porumb pentru porumbei și ți-l puneau în palmă cum te prindeau mai nehotărât și mai neobișnuit cu lucrurile de genul. Plus că aveți grijă la buzunare și la genți. Și pe noi au încercat să ne păcălească, dar noi suntem prea obișnuiți cu chestiile de genul.

Coperto la aproape fiecare restaurant din Milano

Prima dată când ne-am trezit cu coperto pus pe nota de plată, ne-am întors la ospătar să îl întrebăm de ce avem 2 euro în plus. Și ne-a zis că așa se pune la ei, este o taxă pe care o pune orice restaurant. După am citit că nu este bacșiș, ci este un fel de taxă pentru faptul că ei îți așază masa și poate pentru niște felii de pâine puse pe masă chiar dacă nu le mănânci. Poate fi 2 euro de persoană sau 2 euro masa.

Cam astea au fost problemele întâmpinate în Milano. Ah, da, și iarbă se fumează la greu acolo, chiar dacă nu este ceva legal, o simți peste tot aproape. :))

Comentarii

%d blogeri au apreciat: