Travel

Cum a fost în Milano (1)

Totul a început când îi căutam cadou lui Cosmin pentru ziua lui și mi-am dat seama că ceva material nu mai are rost să îi iau. Așa că am început să fac pregătiri pentru o eventuală plecare în străinătate. Aveam mai multe destinații în minte, când Milano a răsărit cu bilete de avion la un preț mai mult decât ok. L-am sunat și i-am zis că am găsit bilete pentru Milano de ziua lui, de pe 21 până pe 24 iulie și că seara urma să le rezervăm. Biletele ne-au costat 441 de lei, de la WizzAir, cu un bagaj mic gratuit și un bagaj de cabină plătit și cu locurile alese unul lângă celălalt.

Zis și făcut. Pe 21 iulie ne-am prezentat în aeroport. Primul nostru zbor, atât împreună, cât și primul zbor ever. Bineînțeles că ne-am învârtit prin duty free și ne-a fascinat totul, în avion ne-am plictisit maxim 2 ore, fiind nerăbdători să ajungem.

Am aterizat pe aeroportul din Bergamo, de unde am luat cu 5 euro biletul dus de autobuz până în Milano la Stazione Centrale. Drumul a durat aproape o oră în care am dormit puțin. Când am ajuns în gara din Milano, habar n-aveam ce să facem mai întâi. Ne-am dus cu metroul spre cazare unde ne-am lăsat bagajele și ne-am dus să mâncăm ceva. Am găsit localul Joy Bistro & Cafe care are niște piadine mi-nu-na-te!

Ne-am întors la cazare, la Hotelul Palladio, un hotel care apare pe Booking cu o stea, dar credeți-mă că și-a făcut toți banii. Era mai mult de o stea după părerea noastră. Am avut o cameră cu baie privată exterioară, asta însemnând că baia era în fața camerei și aveam cheie la ea. Camera este super mare și spațioasă, într-adevăr, mobila este un pic cam veche. Am avut televizor, aer condiționat, un pat matrimonial și unul single.

Baia super faină și foarte curată. Zilnic venea cineva să ne facă curat atât în cameră, cât și în baie și să ne schimbe tot. Ceea ce mi s-a părut super, nu prea vezi așa ceva aici la noi la un hotel cu puține stele. Și am avut parte și de liniște. Hotelul este cam la 2 km de centru, iar pe 3 nopți am dat 200 de euro pe cameră. Super convenabil.

În prima zi nu am apucat să vizităm mare lucru, am ieșit din cameră în jurul orei 5 după-amiază și deja nu avea rost să stăm o oră la coadă la bilete pentru Dom. Așa că doar ne-am făcut poze. 😀

Și după am zis că dacă tot se închid toate muzeele și atracțiile la ora 7, să mergem să vedem Galeriile Vittorio Emanuele II și restul atracțiilor fără intrare, cum ar fi statuia lui Leonardo Da Vinci sau toate magazinele faimoase din Milano.

Problema este la ei că și magazinele se închid în jurul orei 20:30-21:00, ceea ce nu îți dă prea mare libertate de mișcare. Bine că am avut o idee foarte bună să mergem să mâncăm la Navigli, la una dintre terasele de acolo, unde am mâncat o pizza foarte bună (o să revin cu un articol și despre mâncare).

Asta a fost prima noastră zi în Milano și, pentru că este deja destul de lung articolul, o să mai revin cu încă unul despre ziua 2 și ziua 4. 😀 Ziua 3 având articol special despre Lacul Como și Bellagio.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: