De zi cu zi

Despre a fi Internet Awesome și despre bullying

Suntem în era Internetului, adică în perioada aceea în care internetul este peste tot și poate fi utilizat de oricine. Știm deja că internetul și toată tehnologia ne ajută foarte mult în viața de zi cu zi, ne ușurează munca, a reușit să formeze niște job-uri noi, care până acum câțiva ani poate că nu existau la acest nivel. Internetul, de asemenea, aajută foarte mult și la cunoașterea unor persoane noi, pentru asta au fost făcute și rețelele sociale pe care le folosim cei mai mulți dintre noi astăzi.

Dar, pe lângă toate aceste avantaje, internetul are și un dezavantaj major. Bullying-ul. Dacă nu știi ce înseamnă, este acțiunea de a îți bate joc de cineva, a te lua de cineva fără motiv, un comportament abuziv față de o persoană. Se folosește atât în mediul offline, de unde a și fost preluat, cât și în mediul online, acum din ce în ce mai mult.

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. – Wikipedia

Doar că, dacă în mediul offline sunt momente când chiar nu ai ce face pe moment, în online tu controlezi bullying-ul. Cum vine asta? În online ești pe teritoriul tău, pe contul tău făcut pe una dintre rețelele sociale, pe site-ul tău. Și poți exclude imediat acești cyberbully. Este mult mai ușor. Dar de multe ori ne e frică să facem asta, pentru că aceștia vin cu amenințări de tot felul care ne fac să nu ne prea simțim în siguranță.

Problema și mai mare este că un copil care tocmai a intrat în zona asta a rețelelor sociale nu prea știe cum să reacționeze și îi e frică să le spună părinților despre ce este vorba. Nu de alta, dar părinții îi pot certa și, astfel, preferă să „înghită” acest cyberbully.

Tocmai din aceste motive, Google s-a gândit la o platformă foarte faină, prin care atât cei mici, cât și cei mari se pot juca și pot învăța despre cum să fie Internet Awesome. Platforma se numește Interland și îi ajută să elimine bullying-ul și phishing-ul. Platforma vine și cu explicații ceea ce mi-a plăcut foarte mult, pentru că foarte multe persoane nu înțeleg exact despre ce e vorba, așa că niște explicații sunt tot timpul binevenite.

Las mai jos filmulețul despre această inițiativă a Google și vă întreb: vreți și voi să fiți Internet Awesome? 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: