Evenimente

De astăzi începe Festivalul Internațional de Statui Vivante

Festivalul Internațional de Statui Vivante a devenit la noi un fel de tradiție. Lumea așteaptă cu nerăbdare ca acest festival să înceapă, iar cei de la Teatrul Masca reușesc să îl facă să fie cât mai fain.

Am fost și anul trecut la festival și pot spune că este un festival la care trebuie să mergi măcar o dată în viață. Să vezi câtă pasiune se pune într-un singur spectacol. De fapt, dacă mă gândesc bine sunt mai multe spectacole mici într-unul mare. Având în vedere că fiecare actor face cu totul altceva.

Atât actori de la Teatrul Masca, cât și actori străini vor fi prezenți la Festivalul Internațional de Statui Vivante de anul acesta. Săptămâna trecută am fost prezentă la o repetiție la Teatrul Masca a unei echipe de chinezi care erau de doar 10 zile la noi în România și care învățau mișcările. Pe mine m-au impresionat total, având în vedere că la ei în țară nu există acest tip de teatru. Este foarte greu ca într-un timp foarte scurt să înveți niște mișcări pe care tu nu le-ai făcut niciodată.

Ei au de jucat rolurile din O noapte furtunoasă, iar pasiunea pe care o pun pentru ca spectacolul să iasă cum trebuie se vede. Pe lângă chinezi, mai sunt olandezi și austrieci ca actori străini ce vor participa la acest festival.

De astăzi începe Festivalul Internațional de Statui Vivante

Programul Festivalului Internațional de Statui Vivante va fi împărțit pe următoare zile și locații:

  • 30 mai, ora 20:00: deschiderea festivalului cu „Noaptea statuilor vivante” (la Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei)
  • 31 mai – 1 iunie, 18:00 – 22:00: Parcul Humulești (Ferentari)
  • 2 iunie – 3 iunie, 18:00 – 22:00: Parcul Crângași
  • 4 iunie – 5 iunie, 18:00 – 22:00: Parcul Herăstrău (Roata Mare)

Ce vă recomand este să mergeți, pentru că o să aveți foarte multe de învățat din acest festival și va fi cel puțin o seară de relaxare după o zi de muncă. Ce ziceți, ne vedem acolo? 🙂

Comentarii

%d blogeri au apreciat: