Campanii,  Evenimente

Cât de fain a fost la Serbările Zăpezii în Maramureș

Cred că tot Facebook-ul și Instagram-ul meu mi-au urat de bine când au văzut câte fotografii am putut să pun de la Maramureș weekend-ul acesta. Totul a pornit de la ideea celor de la Neverland de a mă chema împreună cu Iulia, Cosmin, Marius și Diana la Serbările Zăpezii tocmai unde se agață harta în cui.

A fost nevoie de 10 ore pe drum și un pahar de vin de țară la final pentru ca eu să ajung tocmai acolo sus. Cu gândul la programul încărcat pe care îl voi avea în cele două zile pline petrecute în Maramureș, m-am asigurat că voi vedea cât mai multe locuri din Borșa.

Am visat la niște fasole cu ciolan afumat și ceapă (not so girly), dar nu a fost să fie, așa că i-am amenințat pe maramureșeni că vin și la vară. Seriously now, nu neapărat pentru mâncare, cât pentru peisajul foarte fain pentru care merită să ajungi acolo. Apropo de asta, dacă vă întrebați cum să te trezești cu o asemenea priveliște, vă spun eu, este odihnitor, relaxant și te face să nu îți mai dorești să pleci de acolo:

Serbările Zăpezii – prima zi

În prima zi a evenimentului Serbările Zăpezii, ne-am făcut de lucru pe la scenă, fiind amplasată la poalele pârtiei de schi, unde, apropo, a fost și concurs pentru cei împătimiți ai sporturilor de iarnă. Bicicletele Pegas au fost nelipsite la Serbările Zăpezii și chiar au reușit să facă un copil fericit oferindu-i o bicicletă cadou care poate fi folosită și pe timp de iarnă. 😀 Noi, puțin mai leneși decât toți cei de pe pârtie, am fugit cu telescaunul până în vârf ca să ne facem drum către Cascada Cailor. Cu telescaunul chiar a fost fain, nu am mai mers niciodată atât de mult cu el, mi-a dat un pic de frică la început, având în vedere că am descoperit că nu sunt fană înălțimi.

Apoi a fost coborârea torțelor, un spectacol foarte cunoscut la ei, în Maramureș, dar chiar au de ce să se mândrească cu el. Schiori profesioniști coboară tocmai din vârful muntelui cu câte două torțe fiecare în mâini și fac slalom astfel încât totul se vede prea frumos ca să fie adevărat. Iar la final fac și un foc de tabără pe care nu ai cum să nu îl fotografiezi.

Abia după au început concertele. În prima zi au fost pe scenă Vanotek, Uddi și Nicoleta Nucă. Vă spun sincer că despre Vanotek nu știam nimic până în momentul în care am auzit câteva melodii de la el împreună cu diverși artiști și mi-am dat seama că știu destule piese de la el. Uddi și Nicoleta au făcut show și e tare fain să vezi că lumea chiar a așteptat să îi vadă pe scenă.

Serbările Zăpezii – A doua zi

A doua zi ne-am trezit cu planuri mari care au inclus tradițiile maramureșenilor. Astfel, am fost primiți cu o paradă, cu căruțe și cai frumos împodobiți, cu maramureșeni îmbrăcați în straie tradiţionale și cu niște ciobănești pufoși. Partea faină a venit când ne-am urcat toți în căruțe să ne îndreptăm spre scenă unde au urmat un concert folcloric, Adrian Sînă (Akcent) şi Lora.

Cu gândul la toate minunățiile de acolo, țin să vă spun că oamenii din Borșa sunt cei mai amabili oameni pe care i-am cunoscut. Au încercat să ne ofere cât mai multe lucruri, iar salvamontul cu care ne-am plimbat pe munte ne-a explicat foarte multe lucruri folositoare. Și mai ales cei de la Primăria Borșa sunt responsabili pentru evenimentul acesta care a adus mulți turiști și maramureșeni la un loc. 😀

Eu clar o să mă întorc în Maramureș la vară să văd cum este și atunci și vă spun că este musai să vizitați Borșa măcar o dată în viață și să cunoașteți oamenii de acolo.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: