Campanii

Mi-am întrecut frica de motocicletă la Școala Moto Ami

Cu atâtea accidente și considerându-l un sport, să zic, nesigur, motociclismul nu a fost niciodată pe lista mea de dorințe de a încerca în viața asta. Dar cum de ce ți-e frică nu scapi, așa și eu m-am văzut direct la un test drive la Școala Moto Ami, singura școală moto care funcționează iarna.

Și cum nu se putea să refuz o nouă experiență, am acceptat cu inima puțin în gât, cu picioarele înmuiate și tremurând puțin înainte (să zicem că de frig). Dar înainte de toate, am cunoscut-o pe Diana, coproprietara școlii, care m-a instruit bine. Și cum eu nici nu am carnet de conducere, am fost învățată ce fac cele mai multe importante componente ale unei motociclete/mașini. Și m-am urcat, cu ea în spatele meu, cu viteza I și cu picioarele fixate foarte strâns de motocicletă.

Astfel mi-am dat seama că se vede foarte rău că nu am mai mers pe bicicletă de foarte mult timp. Am realizat și faptul că motocicleta este o bicicletă mai mare și cu mult mai grea. Așa că frica mea a dispărut. Ba mai mult, acum parcă mai vreau să merg. Adrenalina și-a făcut efectul, am mai trecut și bifat ceva pe lista de dorințe.

Școala Moto Ami – singura școală moto deschisă pe timpul iernii în București

Am aflat și că Școala Moto Ami este singura școală moto din București care funcționează iarna. Are închiriată o hală în cadrul Faur de 1500 mp. 4 instructori au venit cu ideea aceasta nouă, mai exact Diana Porumb, Cristi Anghel, Robert Necsulescu și Alex Ciacaru.

Școala Moto Ami este structurată pe 26 de ore, împărțite în ore de poligon, enduro și trafic. De asemenea, în timpul școlii fiecare cursant trebuie să participe la cursurile de „Prim-ajutor” și „Echipamente și siguranță rutieră”. Asta mi se pare super fain având în vedere numărul de accidente din trafic și faptul că după aceste cursuri poți da și tu o mână de ajutor unei persoane aflate într-un accident.

Școala este deschisă pe timpul iernii de luni până duminică, așa că „clasa muncitoare”, cum s-ar zice, poate să își programeze cele 13 cursuri doar în weekend. Programul de iarnă, în fiecare zi, este de la 10 la 18. Pentru a fi cursant, trebuie să plătești 1000 de lei pentru cele 13 ședințe plus 200 lei taxa de examen, bani care se pot plăti în rate. Respectul și curajul sunt de asemenea necesare. 😀

Și dacă te-ai hotărât și ești curajos, vezi că Școala Moto Ami și Clubul Revenge din Centrul Vechi organizează un concurs prin care poți câștiga întregul curs de școală gratuit, adică 26 de ore didactice. Extragerea are loc pe 11 februarie. Deci dacă mergeți să beți o bere în Centrul Vechi, să vă băgați în concurs.

Ce vreau să știi este că la cursuri te vei simți foarte în siguranță. și ți-o spune o panicată care a ajuns să zică „mai vreau” după ce a văzut cum e. Așa că du-te acolo și învige-ți frica că va fi totul cât de sigur se poate. 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: