Travel

Călătoriile și mersul pe jos vs mașină închiriată

Bineînțeles că nici bine nu am început muncă și deja mă gândesc la următoarea escapadă din București. Dacă ar fi după mine, aș ieși în fiecare lună din capitală, dar se pare că bugetul e cel care mă trage de mânecă să nu mă mai uit la toate zborurile către orașe exotice.

Anul acesta ne-am propus să vizităm Italia. Eu am mai fost de 2 ori în Verona și în Veneția, dar pot spune că mi-au rămas în suflet și că mă voi întoarce acolo de fiecare dată când am ocazia. Poate și pentru că am prins numai timp frumos. În schimb, de fiecare dată când am mers, am stat numai câte o zi și nu am apucat să văd mare lucru. În afară de Piața San Marco, câteva străduțe și în afară de a mă așeza la masă să mănânc, nu am făcut altceva și acum mi-am propus să ajung să văd cât mai multe obiective.

Zilele acestea sunt pe căutări pentru Milano low-cost și sunt atentă la toate articolele despre călătorii. Am tot văzut unele articole în care se recomandă să mergi cu mașina când ajungi într-un oraș din străinătate și cumva m-am întrebat „dar ca se chestie? Pentru ce ai merge cu Uber sau cu vreo mașină închiriată dacă ajungi într-un oraș pe care nu l-ai mai văzut până acum?”.

Prefer de 1000 de ori mai mult mersul pe jos

Am un principiu de la care se pare că nu mă prea abat. Să văd cât mai mult că cine știe când mai ajung acolo. Așa că atunci când ajung într-un oraș, văd toate obiectivele posibile și fac tot ce se poate face pentru a nu mă plânge că uite aia nu am făcut sau aialaltă.

În Milano, mai mult ca sigur o să folosesc cât mai puțin transportul în comun. Sau cel puțin așa sper. Prima zi tot timpul este plină de adrenalină, așa că o să fie și cea mai haos. de obicei, când plec dintr-un oraș nou, ajung acasă cu febră musculară. Și mai că nu am chef să mă ridic din pat.

Nu știu dacă aș putea merge undeva pe relaxare. Pentru că sigur găsesc câte ceva în plus de văzut, așa că nu prea pierd timpul. Asta dacă știu că nu mă mai întorc.

Dacă aș închiria mașină sau dacă aș lua un Uber, clar nu aș vedea nimic din ce mi-am propus. Kilometri parcurși cu mașina sunt total diferiți față de cei parcurși pe jos. Nimic nu se compară cu momentele în care descoperi câte un colț minunat în care te poți opri să faci o fotografie.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: