De zi cu zi

Ce și unde am mâncat în Sibiu

Înainte de anul nou am făcut o vizită celui mai frumos târg de Crăciun de pe la noi, mai exact, cel din Sibiu. Și cu ocazia asta am vizitat și Sibiul, pentru a doua oară. Ne-am echipat bine pentru frig, ne-am suit în mașină și în maxim 4 ore eram în Sibiu.

De când am plecat din București mi-am promis că ajung în Sibiu și mănânc o ciorbă de fasole în pâine, așa ca la mama ei acasă. Și așa am și făcut.

Kulinarium – locul din care nu mai voiam să plec

La Kulinarium am făcut prima și penultima oprire. Cu pofte venite tocmai din sudul României, am avut noroc să dau de una dintre cele mai bune ciorbe de fasole servite în pâine de până acum. Cu puțină afumătură și cu un gust special, am savurat-o până la ultima picătură și mă oftic că nu am putut să mănânc mai mult. Este o porție enormă, așa că ai grijă că nu poți mânca 2 feluri. A fost aprox. 15 lei ciorba.

A doua oară, mi-am luat o porție de 4 cârnați diferiți serviți pe pat de varză roșie călită și cu piure de cartofi și rucola. O minunăție. Aveți grijă totuși că unul dintre cârnați este de oaie, eu cel puțin nu suport oaia așa că i-am spus pas. O porție uriașă la un preț decent pot spune (parcă 25 de lei). Cosmin și-a luat o porție de coaste cam la același preț, dar foarte bune. Și la fel de uriașă porția. Nu am putut să nu comand o porție de papanași fierți. prima dată când mănânc și sunt fierți și nu prăjiți. Dar zău că trebuie să fac și acasă așa. Foarte buni, păcat că nu am putut mânca decât jumătate (15 lei).

Restaurantul Kulinarium îl găsiți în Piața Mică.

Einstein Cafe – un loc cu burgeri buni și FOARTE mari

În prima seară am zis să îl încercăm. Se găsește tot în Piața Mică, fix lângă Kulinarium. Am intrat pentru că văzusem în meniu burgeri și pentru că începem să ne experimentăm în acest domeniu al burgerilor, am zis de ce nu. Cosmin și-a luat un Funky Double Burger (dublu hamburger, salată, roșii, castraveți murași, felii de brânză, bacon – 26 lei), iar eu un Emcy Square (hamburger, roșii, salată, ou, bacon, sos rose, ceapă – 24 lei). Ambii au venit însoțiți de o porție mare de cartofi wedges și câte 4 sosuri. Cosmin și-a luat o bere și eu un ceai de fructe.

Îi recomand dacă aveți poftă de burgeri în Sibiu.

Casa Frieda – pentru un mic-dejun sățios

Am căutat în tot Sibiul un meniu mai variat de mic-dejun și nu am găsit. Așa că ne-am oprit la Casa Frieda unde am văzut că au cașcaval pane. Amândoi ne-am luat câte o porție de cașcaval pane, Cosmin și-a luat și o omletă mixtă, iar eu o omletă cu ciuperci. Bineînțeles, că micul-dejun l-am completat cu 2 cafele. Au fost ok. Vedeți să spuneți dinainte că vreți să plătiți cu cardul și să îi reamintiți ospătarului. Noi ne-am trezit că a venit cu bon pentru cash asta după ce am spus că plătim cu cardul și a vrut să ne trimită la bancomat.

Restaurant New York – o pizza bună și cel mai picant sos

Am vrut să facem ultima oprire la Kon Tiki unde auzisem că e cea mai bună ciorbă de burtă, dar nu am găsit pic de loc la masă și toată lumea venise cu oale și găletușe ca să își ia ciorbă la pachet. Așa că ne-am reprofilat și ne-am luat pizza de la restaurantul New York.

Este mai departe de centru, dar merită dacă chiar ai poftă de pizza. Blatul este foarte subțire și este destul de încărcată de ingrediente. Dar aveți grijă la sosul picant. Dacă știți că nu țineți la iuțeală, mai bine vă luați dulce. Noi suntem fani picănțeală, dar sosul acesta ne-a dovedit.

Lily’s – o cafea bună cu arome

La Lily’s am servit doar o cafea, dar au un meniu variat de băuturi. Ne-a fost greu să alegem ce cafele vrem pentru că erau multe cu arome și foarte ieftine. Undeva până în 10 lei. Eu mi-am luat o cafea cu aromă de banane, iar Cosmin una cu Bounty. Recunosc, cafeaua lui a fost mult mai bună. Așa că dacă aveți poftă de o cafea super aromată, fugiți tot în Piața Mică la Lily’s.

Târgul de Crăciun din Sibiu

În Târg nu am putut să ne abținem de la un vin fiert bun și tare (4 lei), iar Cosmin m-a târât pe ninsoare, în ultima seară, după o langoașă foarte bună cu smântână, usturoi, cașcaval și șuncă. Așa că dacă mergeți în Sibiu, căutați langoși. Vă asigur că nu ați mai mâncat ceva așa de bun.

Per total, pot spune că mâncarea în Sibiu este bună. Am înțeles că oriunde ai mânca în Piața Mică nu dai greș. Noi nu am dat. Și mai avem restaurante de vizitat și pentru următoarea dată când mergem.

Voi unde și ce ați mâncat în sibiu? poate îmi măresc lista pentru data viitoare. 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: