De zi cu zi

Crăciunul vine cu starea de sațietate

Nu știu cum e pentru voi, dar eu, de când a început luna decembrie mă gândesc numai la câtă mâncare voi avea pe masa de Crăciun și de Revelion și imediat devin sătulă. Simt că nu îmi mai trebuie mâncare timp de câteva luni de acum încolo. Și asta chiar de dinainte de a veni Crăciunul.

Pentru mine Crăciunul vine cu starea de sațietate

În luna decembrie toată lumea vorbește despre mâncare. Oriunde te duci auzi de piftie, cârnați, sarmale, cozonac. Sunt mai fițoasă de fel, așa că lebărul, caltaboșul și piftia le las pe mâna altora. Dar când ajung în fața unei mese de Crăciun, îmi dau seama că e mai bună o salată în acel moment.

Dar înainte de a se pune masa, sunt cumpărăturile, unde toată lumea aleargă și se bate pe carnea de porc, pe portocale, dulciuri și, mai ales, pe cadouri. Și numai când mă gândesc că trebuie să merg într-un magazin să fac cumpărături pentru cadouri, îmi iau o stare ciudată. Știu sigur că o să mă lovesc de o grămadă de oameni și multe lucruri nu o să le mai găsesc.

De la începutul lui decembrie, românii încep cu mâncare, că doar de 1 decembrie trebuie să mănânci fasole cu afumătură. Și apoi, tot decembriele este o sărbătoare. Nu degeaba colebilul este la putere în perioada aceasta.

Așa că și anul acesta, cum fac de 2 ani, o să mănânc de Crăciun mai multă salată și mai puțină mâncare care să îmi dea peste cap colesterolul.

Voi ce preferați să mâncați de Crăciun? 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: