De zi cu zi

Luna decembrie înseamnă pasiune și retrospectivă

Luna decembrie, începând cu data de 1, adică de când pot spune sigur că a început perioada Sărbătorilor, tot timpul îmi aduc aminte de școala generală. Chiar dacă poate învățământul nu este și nu a fost exact ce își poate dori un copil, pentru mine perioada aceasta tot timpul mă duce cu gândul la școală.

Din clasa 1 și până într-a 8-a am avut o profesoară de limba engleză care în luna decembrie ne învăța colinde în engleză. Poate pentru unii nu contează acest lucru. Pentru mine a fost singurul lucru cu care pot spune că am rămas din primii 8 ani de școală.

Așteptam în fiecare an perioada asta, pentru că era perioada în care toată lumea intra într-o atmosferă de sărbătoare. Nu ne mai stătea gândul la învățat. Toată lumea alerga după cadouri și se distra în zăpadă. Plus că erau colinde peste tot. Și tocmai ce veneau la noi și colindele de la americani despre care învățam la engleză.

Perioada asta de Crăciun mă duce în fiecare an cu gândul la profesoara de engleză. Pentru că engleza din luna decembrie era predată tot timpul cu pasiune. Și asta cred că a contat cel mai mult. Era, pot spune, singurul profesor și școala generală la care am simțit pasiunea.

Acum nu mai știu ce face sau cu ce se ocupă. Știu doar că a ieșit la pensie în anul în care am terminat noi sau în anul de dinainte. Dar știu că tot timpul o să îmi aduc aminte de pasiunea aceea depusă în muncă prestată de o viață.

Și despre asta este vorba. Despre faptul că pasiunea trebuie să existe acolo. Nu poți să zici că merge și așa când simți că trece timpul pe lângă tine fără nimic nou. Prefer să mă știu făcând ceva ce îmi doresc și să știu că depun toată pasiunea și am randament 100% decât să trăiesc o viață fără să înțeleg ce înseamnă asta.

Și prefer să știu că am pus amprenta asupra ceva, asupra unei persoane, exact ca profesoara mea de engleză. Să mă văd la sfârșitul fiecărei etape ale vieții lăsând ceva în urmă asupra unui loc sau lucru.

Așa că, pentru mine, Crăciunul înseamnă tot timpul pasiune și o retrospectivă a anului ce tocmai a trecut ca să fiu sigură că măcar ceva am făcut cu pasiune.

Pentru voi ce înseamnă Luna Decembrie și câtă pasiune puneți în ceea ce faceți?

Comentarii

%d blogeri au apreciat: