De zi cu zi,  Evenimente

Ce târguri de Crăciun avem în decembrie în București

Vine sezonul cadourilor și al haosului neorganizat. Sezonul acela în care alergi prin toate magazinele ca să iei cadouri, sezonul în care mănâncă cel mai mult, în care farmaciile au sold out la Colebil și Triferment. Știți voi, sezonul în care totul miroase a cozonaci, ciocolată caldă, vin fiert, portocale, scorțișoară, sarmale. Și, bineînțeles, sezonul în care românii dau mii de lei pe un porc de Crăciun pe care oricum nu au cum să îl bage în frigider pentru că nu au loc.

Dar, vine și sezonul în care apar acele binevenite târguri de Crăciun pe care le așteptăm cu toții, pentru că sunt unele din puținele motive pentru care ieșim din casă pe frigul acela de decembrie. Și m-am gândit să las aici o mică listă de târguri de Crăciun, pe care le-am găsit până acum în calendar.

Ce târguri de Crăciun avem în decembrie în București
  1. Târgul iernii – 30 noiembrie – 4 decembrie – Berăria H – timp de 5 zile, Berăria H va fi plină de produse handmade, dar și de produse tradiționale, jucării dar și haine handmade. Bineînțeles că nici scena Berăriei H nu va sta liberă, astfel că va găzdui Vali Crăciunescu (30 nov), Hara (3 dec), Raluca Guslicov & band (2 dec) și Provincialii, Mihaela Rai Band & more (4 dec).
  2. Târgul de Crăciun București – 1 decembrie – 30 decembrie – Piața Constituției – târgul acesta nici nu mai are nevoie de descriere. Pentru că este în fiecare an acolo unde îl știm cu toții, în Piața Cosntituției, cu iz de sărbătoare, de mâncare multă și de vin fiert. Bineînțeles, organizat de Primăria Municipiului București. Și nici muzica nu o să lipsească. Târgul va fi zilnic de la ora 10:00 la 22:00.
  3. Târg de Sfântul Nicolae – 3 – 5 decembrie – Muzeul Țăranului Român – nici târgul de la Muzeul Țăranului Român nu are nevoie de descriere, pentru că produsele tradiționale și lucrurile handmade cu motive tradiționale sunt de foarte multe ori acolo în cursul anului. Eu le vedeam tot timpul când mergeam la film la ei. intrarea se face prin strada Monetăriei, de la ora 10:00 la ora 18:00 și au și bilet de intrare de 4 lei adulți și 2 lei elevi, studenți și pensionari.
  4. Târgul Cadourilor de Crăciun 2016 – 7 – 11 decembrie – Romexpo – vor fi prezente multe produse de la decorațiuni de Crăciun, produse textile, dulciuri, cafea și ceaiuri, obiecte decorative, cadouri corporate, jucării pentru copii la bijuterii, cosmetice, parfumuri, articole și accesorii vestimentare, încălțăminte, felicitări, cărți și articole promoționale. Intrarea va fi 5 lei de persoană ca la orice alt eveniment în cadrul Romexpo.
  5. Food Truck Festival Xmas – 28 noiembrie – 18 decembrie – Promenada – acesta este un festival mai special și chiar vă îndemn să mergeți. Între orele 11:00 și 19:00, în parcarea Promenada Mall vor fi Animo Caffee, Arrosticini, Barmobil, Burger Van, Camionetta, Circus Pub Truck, Delicii pe Roti Waffles & Coffee, La Finca Alioli Van, GRANO Foodtruck , La Nu Stiu Cine, Meat Busters si Peşte Pâine. Dintre toți, am mâncat doar la Pește Pâine, dar garantez că niciunul nu se lasă mai prejos. Oricum când ajungi acolo mirosurile sunt atât de amestecate încât nu știi de unde să mănânci. 😀

Dacă mai știți voi și alte târguri, le aștept în comentarii pentru a completa lista. 😀

2 comentarii

Comentarii

%d blogeri au apreciat: