De zi cu zi

În ce te bagi dacă vrei un job în timpul facultății

Am scris deja despre faptul că-i îndemn pe toți studenții să își caute un job în timpul facultății, orice fel de job care este pe domeniul lor. Pentru că altfel nu ai de unde să știi dacă acel domeniu ți se potrivește sau nu.

Acum m-am gândit să răspund și la întrebarea „cum este să ai un job în timpul facultății și cum te descurci cu studiile?”.

„Cum este să ai job în timpul facultății?”

Este foarte solicitant. Pentru că ajungi la muncă dimineața (dacă esti unul din fericiții câștigători ai unui orar la facultate destul de organizat) și stai acolo 4-6 ore, depinde de program, ca mai apoi să fugi la facultate, unde să stai până pe la 8 seara pentru că nimeni nu se gândește că tu, în anul 3, te apuci de muncă.

Saaau, și mai bine, ai un program la facultate între 10 și 16 și mai și muncești. Atunci distracție, când nu știi cum să îți împarți timpul.

Apoi intervine ideea asta de a da randament atât la job, cât și la facultate. Ceea ce este posibil pentru foarte puțin timp. Pentru că daca ești plecat de dimineața de la 8 de acasă și ajungi seara la 9-10 acasă, crede-mă că nu mai reușești să dai randament după o săptămână de tur de forță. Dar îți dai seama că până la urmă ai nevoie de facultate, iar de job și mai mult.

„Cum te descurci cu studiile și când ai timp să mai și înveți?”

În pauzele dintre job și facultate. Sau în timpul unor cursuri la care nu te duci. Pentru că deja, după 2 ani de facultate, îți dai seama la ce materii merită să mergi și la care nu. Observi ce profesori predau exact după cărțile pe care le recomandă și ce profesori țin cursurile lor de la care afli ceva. Așa că există timp și de învățat. Dar, la fel, randamentul este scăzut și e greu să dorești note de 10 pe linie și să ai și un job.

Rezultatul este că doar dacă vrei, poți avea un job în timpul facultății. Doar că productivitatea se împarte și ea foarte mult și va trebui să înveți să ții pasul, să te obișnuiești cu multe cafele și să speri la un job în viitor care să îți aducă multe satisfacții.

Și pentru că, random, am dat de articolul acesta, m-am gândit că este exact ce trebuie pentru un început de carieră. 😀

3 comentarii

  • Coco

    La mine nu e asa ca la Midoridee. Când îi timpul limitat nu prea mă descurc deloc fiecare cu ale sale si cum poate. Felicitări pentru poza de profil se vede că ai mai crescut si că îți conturezi închezi prestanța în ochii tăi si ai altora evident. Cât despre job, sir richard branson- piticul porno nu și-a făcut atâtea griji pe timpul liceului sau a facultății cum îsi fac alții. Alți tembeli îți fac facultăți în nume propriu cam ca si în acel film „Admis” ca si trump, desi ei nu stiu nimic si au mostenit totul (vezi filmul e marți de pe pro 23:30- sursa). Felicitări pentru articol este unul bun. Dar eu cam observ că nu are substrat. Spre exemplu eu aveam nu coleg care trăia cu cineva în oras, si îi muncea din interes unui om, în timp ce seara se culca cu ficăsa, aveau un fel de contract între, iar profesori îl vorbeau de bine că ce țzăran băsit e el scuză-mi dacă poți limbajul si că trăieste prin noroaie sau că se luptă cu viforu’ ca să ajungă din când în când la scoală, de aceeia i se motivau absențele si primea note mare nemeritat, de fapt pe el nici nu prea îi interesa scoala. Era un fel de moft pt el. Ca si acei samsari care cumpără marfă de la țărani, de obicei sunt țigani care o vând la supra preț, de unde muncă pe ei, sau pământ pe care să îl lucreze nu.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: