De zi cu zi

Știți momentul acela în care primești exact impulsul de care ai nevoie?

*atenție, articol motivațional în curs de desfășurare. a se trata ca atare.

Îl știți? Este impulsul de care ai nevoie ca să îți dai seama că singurul lucru de care trebuie să te îngrijorezi este timpul tău. Pentru că poate ți-ai dat seama deja că timpul tău este cel mai prețios, dar nu ai făcut nimic în acest sens.

Este momentul acela în care îți dai seama că dacă nu faci repede ceva, poate nu mai ai curajul să faci acel lucru mai târziu. Și te plafonezi urât în carapacea aia a ta pe care ți-ai clădit-o de-a lungul timpului.

Așa mi-am început eu astăzi ziua. Cu acel impuls de care cu siguranță aveam nevoie. Mi-am dat seama că fac de prea mult timp aceleași lucruri. Că le fac zilnic, că nu mai învăț nimic nou. Asta e ironic, s-ar zice, având în vedere că sunt studentă și că zilnic trebuie să învăț la ceva. Dar nu e vorba aici de învățarea unor materii. Ci de învățarea aceea despre care toate cărțile motivaționale și de dezvoltare personală vorbesc în cele minim 300 de pagini ale fiecăreia.

Tot astăzi mă uitam la cum au trecut cele 7 luni de când am blog. Mi-am dat seama că în martie, când l-am scos din cuptor, mai exact de pe 21 până pe 30 martie am scris 21 de articole. 21! În 9 zile! Articole care mi-au dat un mare boost în partea aceasta de social media. Chiar dacă eram la început și nu știam foarte multe lucruri despre domeniul acesta și despre WordPress. În primele 2-3 zile am scris câte 3 articole pe zi. Avusesem cea mai bună perioadă, pentru că mi-am dat seama că a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o până atunci. Poate chiar cea mai bună decizie luată în cei 20 de ani.

După care au scăzut articolele considerabil. Și asta pentru că m-am axat mult prea mult pe job și pe facultate. Pe învățat pentru sesiunea din vară, din toamnă și în curând pentru cea din iarnă. Timp pe care, cel puțin 3/4, l-am irosit fără niciun folos.

Impulsul de care aveam nevoie mi-a scos un pic ochii și mi-a arătat că dacă am ales acest domeniu, bloggingul, trebuie să îl îngrijesc mai mult. M-a pocnit și mi-a zis că dacă nu fac ceva cât mai repede în acest sens, o să fie doar un început de, poate, carieră, pe care îl sfârșesc tragic. Acum trebuie doar să mă apuc de un plan pe care să îl duc la îndeplinire.

Iar, pentru că de aproape o lună o citesc pe Andreea care îmi oferă puțină energie în fiecare zi cu articolele despre antreprenoriat și cum este să lucrezi pe cont propriu, vă las aici și aici 2 articole care m-au făcut să o trec pe lista mea de bloggeri pe care îi citesc zilnic și care mă motivează să scriu des pe blog.

Foto: Gulia Production

2 comentarii

 • andressa

  Buna, Andreea.
  Ma bucur sa gasesc blogul tau. Felicitari pentru blog si bun venit in club! 🙂 Suntem multi si totusi lumea e mica, ai sa vezi.
  Ma bucur daca te-am inspirat, ma simt nemaipomenit avand gandul ca am dat mai departe cuiva optimismul meu si cheful de a face ce vreu cu viata mea. Scrie mai departe, o sa te ajute. Poate o sa-ti faci prieteni, poate vei descoperi oportunitati sau poate te vei elibera. Oricum ar fi, e bine.
  Cauta-ma oricand daca pot sa te ajut cu ceva. Succes!

  • Andreea Tudor

   Bună, Andreea. Mulțumesc mult și felicitări și ție pentru drumul ales în blogging și antreprenoriat. Sper să ne întâlnim și la evenimente, pentru a face cunoștință oficial. 🙂

Comentarii

%d blogeri au apreciat: