De zi cu zi

ISIC – cum să te faci recunoscut ca student în toată lumea

După cum am mai spus, sunt studentă. Și ca orice student, accept fără prea mari rezerve reducerile pentru studenți. Știu, asta sună a pișcotăreală, dar ca student banii nu vin doar pentru că, să zicem, mergi la facultate. Pentru că atunci când ești student nu prea reușești să faci mulți bani pentru un trai decent.

Ce voiam să zic este că tocmai am aflat despre ISIC – International Student Identity Card. Și mi se pare o idee super bună pentru studenții care călătoresc și au nevoie de reduceri.

Ce este ISIC?

International Student Identity Card este o legitimație de student sau elev prin care poți să fii recunoscut în această calitate în întreaga lume. Ceea ce îți dă oportunitatea de a primi reduceri în 126.000 de locații din lume și în 1200 de locații din România.

De ce îmi place ideea de ISIC?

ISIC este un proiect care mi-a stârnit foarte ușor curiozitatea, având în vedere că sunt studentă. Cum spuneam mai sus, oferă reduceri în foarte multe locuri, printre care intrarea gratuită la British Museum, 50% reducere la intrare la Machu Picchu, 15 euro reducere la intrare la Disneyland Paris, 3 dolari reducere la intrare la Madame Tussauds New York, 10% reducere la KFC și multe alte reduceri pe care le găsiți aici.

Iar pentru a primi această legitimație te costă doar 30 de lei pentru a o folosi timp de 16 luni. Mie mi se pare super puțin, având în vedere că scutești destui bani atât în țară, cât și în străinătate. Pentru mai multe detalii despre cum faci rost de o legitimație ISIC poți găsi aici.

Însă cei de la ISIC s-au gândit și la profesori și au făcut ITIC, dar și la tinerii până în 30 de ani care nu mai sunt elevi sau studenți și au făcut IYTC. Dacă încă nu v-am stârnit interesul, zic să intrați pe site-ul lor și să citiți mai multe acolo. Sigur o să vă convingă.

Vouă cum vi se pare ISIC? L-ați încerca? 😀

2 comentarii

  • Iuli

    Mi se pare o tâmpenie mai pe scurt. Mancare care toata lumea vorbeste ca e proasta de la kfc si mc. Iar haine de firma la reducere ca si pantofii biodegradabili. Plus ca nu este pe merit de note. Tot trebuie sa-l platesti initial. Asfel de carduri existau inițial am văzut mai demult facute si de vodafone.. în parteneriat cu raifessen

    • Andreea Tudor

      Eu nu știu despre legitimația de la Vodafone, dar mie inițiativa de la ISIC mi se pare bună. Iar despre faptul că pentru a primi o reducere trebuie să conteze notele, sorry, dar e cea mai mare prostie. Notele nu reflectă decât subiectivismul în acest moment, nu cât gândesc elevii, respectiv studenții..

Comentarii

%d blogeri au apreciat: