Evenimente,  Social Media

Prima întâlnire cu Webstock

Vineri, 30 septembrie, ne-am dat prima întâlnire. A părut promițător. Și ne-am zis atunci că sigur ne vom vedea și anul următor, pe aceeași dată. Știu, relațiile la distanță nu durează niciodată. Dar parcă, acum merge. O dată pe an, nu pare deloc sufocant, nu? Webstock a fost de acord.

Prima întâlnire cu Webstock

Da, a fost prima dată când am mers la Webstock, am auzit multe păreri înainte de eveniment, știam că este, probabil, cel mai mare eveniment de social media de pe la noi. Și prima impresie a fost că abia aștept și ediția a 10-a.

Am blogul de 6 luni și tot de atâta timp particip la evenimentele marca Evensys. Nu m-au dezamăgit niciodată. Așa cum nu m-au dezamăgit nici cu Webstock. Este un eveniment în care trebuie să fii prezent, dacă faci parte din social media. Pentru că „se strigă catalogul”, iar absențele sunt întotdeauna nemotivate. Nu mai e cum știm toți de la școală, că te duci și te dai bine pe lângă diriginte ca să motiveze absențele.

Care este treaba și mai simpatică este că, dacă la școală cele mai multe ore sunt degeaba, la Webstock chiar înveți ceva sau afli totuși lucruri noi. Dacă ești blogger începător, clar înveți multe lucruri din conferințe. În rest, lucrurile noi sunt pentru toți, în sensul că ori întâlnești oameni noi și îți faci relații, ori afli de noi proiecte. De exemplu, ediția acesta am aflat că Vodafone a lansat, chiar la Webstock, aplicația mobilă 4GTV+ și a făcut un parteneriat cu Netflix, astfel că a fost pentru prima dată când a venit un reprezentant local al Netflix pentru a vorbi despre acest parteneriat. Mai multe găsiți la Malaezu.

În schimb, tare m-am bucurat că am avut ocazia să îi ascult pe Marian Godină și pe Howard Dell. De care am rămas plăcut impresionată. Ce-i drept, nu avem așteptări mari de la Marian Godină, dar în momentul în care a reușit să facă o sală întreagă să râdă și a primit aplauze la aproape fiecare minut de când s-a urcat pe scenă, mi-am schimbat total așteptările.

De Howard Dell nu mai auzisem până acum. Recunosc că nici nu am avut timp să mă uit la Vocea României ca să văd că este în #TeamLori. Însă, a avut o prezentare despre viața lui care m-a dat un pic peste cap. A realizat atât de multe lucruri, încât mi-am dat seama că eu până la vârsta aceasta nu am făcut mare lucru. :))

În a doua parte a zilei, am participat la conferința moderată de Cristi, unde am aflat câteva lucruri faine despre Snapchat și Instagram, dar și despre Linked In. Am aflat că s-a lansat și un ghid juridic și fiscal pentru bloggeri. Și nici nu vă imaginați cât de multă nevoie este de un asemenea ghid.

webstock 2016 hp

Webstock Awards

Cum ne-am obișnuit deja, Webstock se încheie și cu premii. Și țin să îl felicit pe Marian pentru premiul din categoria Bloggers Projects și, bineînțeles, le felicit și pe Georgiana și pe Sasha care dețin o mare parte din merit pentru premiu. De asemenea, îi felicit pe Marius Matache și pe Bitdefender pentru proiectul Trubadur pe Drumul Cetăților. Și, bineînțeles, îl felicit și pe Claudiu pentru proiectul #masinadefamilie. Tare mult m-am bucurat pentru ei, pentru că am văzut câtă muncă se depune pentru aceste proiecte și sper să se țină de ele în continuare.

Foto: Silviu Pal

2 comentarii

  • Costel

    Nu este corect. De ce să se reglementeze piața. Până mai alartăieri si mă refer în ani, termenul de blogger era doar un cuvânt. Dacă s-ar reglementa ceva si cei din presa scrisă ca publicistii își vor aroga si acest termen. Asta dacă nu o fac până în acest moment. Bani de dat la stat care se duc în siguranță precară la cheremul unor grupuri de interese rrome si educație la fel. Doar tu scriai că ți-este frică de cine o să-ți educe copilul. Copil care v-a fi vaccinat printre altele în afară că o să scape de anumite boli si cu adn străin. Gen mutant, ca toți copii de alfel încă de mici. Apropo te-ai cam îngrășat, fă miscare că esti totusi tânără în crestere, să nu rămâi asa până la bătrânețe. Ps. Nu lua acest comentariu în nume de rău❗😏😊

    • Andreea Tudor

      Dacă te-ai interesa puțin, publicațiile, de orice tip, sunt reglementate de ceva timp prin drepturile de autor. Pentru unii blogul este un job în acest moment așa că mie îmi convine că este reglementat prin ceva având în vedere că la asta se rezumă viitorul. Și, da, m-am îngrășat, mulțumesc pentru grijă. 😀

Comentarii

%d blogeri au apreciat: