De zi cu zi

4 sfaturi de la Victoria Beckham care m-au pus pe gânduri

Zilele acestea am citit revista Vogue UK și mi-a captat atenția un articol al Victoriei Beckham pentru revista Vogue UK. Un articol de vreo 4-5 pagini de revistă care începe cu „Dear Victoria” și se termină cu „love, Victoria”.

Articolul este o scrisoare către ea, doar că pentru vârsta de 18 ani. Mi-am dat seama că, eu având 20 de ani, nu sunt prea mare decât cea căreia i se adresează scrisoarea. Dar mi-am dat seama totuși că m-am schimbat destul de mult de acum 2 ani. Și totuși ce spunea Victoria Beckham în articol mi s-a aplicat și mie, într-o mică măsură. De fapt, cred ca tuturor fetelor li se aplică acea scrisoare într-o mică sau mare măsură.

4 sfaturi de la victoria beckham care m-au pus pe gânduri

Learn to embrace your imperfections – this is what I want to tell you. Let your skin breathe; wear less make-up.

Cam asta e problema cea mare. Că dacă te uiți pe stradă și vezi cât de greu le este femeilor să lase machiajul sau să nu se mai gândească la cum pot ascunde imprefecțiunile, la faptul că poate ar trebui să slăbească puțin de aici, puțin de acolo sau chiar să nu se gândească la o operație estetică.

And being young and a bit silly, you will complain and sit in hotel rooms and moan about being tired. Go out and see the country where you are. Go to galleries, go to museums. Soak up the culture. You are lucky to be there.

Acesta este unul dintre paragrafele mele preferate din articol. Pentru că mă duce cu gândul la călătorii, iar din partea mea, aș pleca și acum undeva să descopăr locuri noi. Pentru că acest lucru schimbă mentalitatea oamenilor. Dacă descoperi culturi noi și obiceiuri noi, nu ai cum să nu stai să reflectezi puțin la viața ta și la ce ai putea schimba.

You will shout at home but never at work. Be a nice boss. Ultimately, go with what you think, but don’t smother those who are talented.

Sunt o persoană nerăbdătoare și mă enervez tare repede. Mi-am dat seama că ar trebui să învăț să prețuiesc oamenii și felul lor de a fi. Ar trebui să învăț cum să îi înțeleg pe ceilalți și să înțeleg nevoile lor.

On marriage: be patient. Bite your tongue. Be supportive.[…] Always make time for each other. Because if you don’t, everything will revolve around the children and I’m not sure how sexy that is! And do not forget the person you fell in love with.

Acesta este pasajul meu preferat din tot articolul. Faptul că trebuie să fii alături de celălalt. Pentru că toată lumea se schimbă și uită de cel de care s-a îndrăgostit. Uită că oamenii trebuie să țină ritmul cu schimbările. Nu se înțelege treaba asta de sprijin moral.

Mai sunt multe pasaje care pe mine m-au pus pe gânduri la tot ce se întâmplă pe lângă mine. Las aici revista Vogue, unde, la pagina 251, găsiți articolul.

Voi ce scrisoare v-ați transmite persoanei care erați la 18 ani?

Comentarii

%d blogeri au apreciat: