De zi cu zi

Film: Omul din Întuneric (Don’t Breathe)

Sunt fană filme horror. Dintotdeauna mi-a plăcut să văd un film care să mă țină în suspans de la început și până la sfârșit. Doar că, din păcate, sunt puține filme horror bune și la care să nu te plictisești. Iar cele mai multe sunt pe aceeași temă, același fir narativ, doar că personajele diferă. Dacă te uiți atent, până și replicile par să fie identice în toate filmele.

Omul din Întuneric – Don’t Breath

Vineri am fost să văd avanpremiera filmului Omul din Întuneric, film pe care îmi doream tare mult să îl văd de când a apărut trailer-ul. Cum să vă zic, atunci când vezi un trailer bun, te aștepți ca toate fazele bune să fi fost în trailer și ca filmul să fie de fapt o plictiseală totală. Ei bine, la Omul din Întuneric trebuie să vă așteptați la mult suspans și la o poveste foarte bună. Cel puțin, nu am văzut până acum un film cu acest tip de poveste. Nu mă așteptam ca filmul să fie mai bun ca trailer-ul. Și chiar îl recomand din tot sufletul pentru cei tari de înger. Că, mna, nu poți să te duci acolo și să ai un atac de panică după primele 10 minute.

Povestea sună cam așa: 3 prieteni își doresc să facă bani și sunt puși pe spart case și furat pentru a pleca în California și pentru a duce un trai mai bun. Află că într-o casă sunt ascunși undeva la 300 000 de dolari și se hotărăsc să o spargă. Ce află ei când ajung acolo este că proprietarul este un orb. Ce nu știu ei? Că un orb are celelalte simțuri mult mai bine dezvoltate decât orice om normal. Și că acest orb este și un fost militar. De aici începe povestea care ajunge undeva departe, unde nu te aștepți.

Tare mult mi-a plăcut cum a fost filmat. Dacă ești atent, îți dai seama că filmul îți arată multe indicii pe care le înțelegi abia la sfârșit. Pe mine m-a introdus în poveste și mă simțeam ca și cum aș fi fost de acolo. Dar ce tot vă povestesc eu aici. Mai bine vă las mai jos trailer-ul și vă îndemn să vă faceți drum începând din data de 26 august la cinema:

Filmul este distribuit de InterComFilm și ține 88 de minute. Așa că nu o să ai timp să te plictisești. Aștept părerile voastre, atât despre trailer, cât și despre film, în comentarii. 😀

4 comentarii

Comentarii

%d blogeri au apreciat: