Evenimente,  Muzică

300 000 de oameni și o cerere în căsătorie la Untold

Nici nu știu de unde să încep și unde să termin acest articol. Pentru că știu că toată lumea vrea să afle păreri despre cum a fost la Untold 2016 și acest lucru este foarte greu de redat prin cuvinte. Dacă nu ești acolo, nu îți poți imagina cam cât de mare e tot acest festival și cam la ce nivel este dus. De aceea, țin să le mulțumesc celor de la Telekom pentru oportunitate.

Scooter - Untold

O să încep cu toate criticile aduse acestui festival. Știți că toți cerem o țară ca afară și evenimente ca afară. Dar când totuși se face ceva și se aduce un festival ca acesta care reușește să ne promoveze țara, imediat aruncăm cu critici. Mai ales dacă nu participăm la el. Pentru că multe persoane nu își dau seama cam ce amploare a luat și cum aproape 30 000 de străini și-au luat 4 nopți din timpul lor ca să fie prezenți în România. Și au avut ocazia să cunoască și o parte din cultura noastră.

De asemenea, Untold nu înseamnă numai DJ și atât. Înseamnă atât DJ, cât și cântăreți, având în vedere Line-up-ul care poate fi consultat la ei pe site. Înseamnă și activări ale diferitelor branduri care și-au făcut apariția la festival. Înseamnă mai multe tipuri de muzică, nu numai electronică. Înseamnă cunoaștere unor noi persoane și, poate, formarea unor prietenii. Pentru că unde mai găsești tu atâția străini la un loc în țara noastră? Și asta vă spun după prima participare la un asemenea festival.

Nu m-am simțit niciodată atât de în siguranță la concerte cum m-am simțit acolo. La intrare treceai prin 3 filtre, unul de poliție, al doilea de percheziție corporală și al treilea de verificare de brățări. Nu a avut loc niciun incident de care să fi auzit și tare mi-a plăcut că nu am văzut nicio persoane care să se îmbete atât de rău încât să reacționeze urât. Bine, nu am înțeles ce căutau 2 tipi într-o cabină în baia fetelor, așa că poate are cineva o explicație plauzibilă pentru asta, pentru că eu nu am reușit să găsesc.

Nu cred că am reușit în 4 zile să ajung la toate standurile de acolo. Și tare mă oftic, pentru că erau atâtea lucruri frumoase de văzut. Mi-a plăcut tare mult că s-a plătit cu brățara și chiar dacă era coadă nu stăteai foarte mult. Oricum nu aveai timp să te plictisești.

Da, în total, pe cele 4 zile de Untold, au fost peste 300 000 de oameni. Undeva la 75 000 pe zi. Iar sâmbătă au fost 80 000, zi care a fost atât de haos. S-au simțit cei 5 000 de oameni în plus care au venit la Armin. De altfel, ziua de sâmbătă a părut și foarte dezorganizată. Ce nu mi-a plăcut a fost că la Armin, efectiv nu mai aveai unde să stai. Cluj Arena a fost full, jos nu mai aveai voie să intri, deoarece erau foarte mulți oameni, iar sus abia de mai găseai vreun loc pe scaun. Însă a compensat cu faptul că Armin a cântat aproape 5 ore în fața a 80 000 de oameni, terminând show-ul pe la 7 dimineața.

Untold - Armin

În schimb nu mă așteptam să fiu martoră la o cerere în căsătorie în timpul concertului Tanyei Stephens. Tipul care s-a urcat pe scenă era plin de emoții și norocul lui a fost că tipa a spus da. :)) Că altfel, nu știu cum o scotea la capăt.

Untold - Tanya Stephens

Mâncare și băutură au fost din belșug și la prețuri chiar potrivite. În principiu, undeva la 20-25 de lei de ducea mâncarea, iar băutura depindea de buzunarul fiecăruia. Bineînțeles, că nu puteam rata activarea de la Calif și am reuși să prind „Spaima Strigoilor”, dar nu m-am lăsat mai prejos nici la Shoteria unde am încercat un „Gură-Cască”. Bineînțeles, fiind în Cluj nu am putut să nu caut Donuteria care a fost prezentă și la Untold. Și am stat la coadă pentru 3 gogoși pe care le recomand oricui trece prin Cluj. Astfel, nu puteai spune că prețurile te sperie.

Untold - Shoteria

Untold - Calif

Untold - Donuterie

Per total, ce pot spune este că o zi nu îți ajunge pe acest tărâm magic numit Untold. Și mai mult te amăgești. Clar aștept Untold 2017, la care am început să număr zilele și abia aștept să văd ce pun la cale acești oameni frumoși. Oricum, ce pot garanta, este că vor veni cu alte idei frumoase.

Vedeți că Mariciu a făcut o postare despre cele mai mixate piese de la Untold. Tot despre Untold a scris o părere și Andrei Cismaru.

Comentarii

%d blogeri au apreciat: